Мідії з сирно-часниковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Шанувальники морепродуктів, не проходьте повз. Для вас є приголомшлива ідея, як приготувати мідії з сирно-часниковим соусом. Нескладний процес і справді приголомшливий результат, хіба не здорово?
У домашніх умовах готувати мідії досить просто. Навіть якщо ви ще не стикалися з ними, рекомендую повторити цей рецепт. Насичений соус чудово підкреслює смак морепродуктів, а сирна скоринка - особлива родзинка. Побалуйте себе приголомшливим блюдом!
- Мідії - 500 грам
- Сир - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Часник - 1-3 зубчиків
- Зелень - 1 щіпка (петрушка, кріп, чебрець)
- Сіль і перець - За смаком
- Лимон або вапно - 1 штука
1. Початок процесу може комусь здатися незвичайним. Необхідно акуратно відокремити мідію від раковини.
2. Після вимийте як слід під проточною водою раковини. Важливо, щоб в них не залишилося піску.
3. Після обсушити добре і викладіть мідії в мушлі.
4. Розтопити вершкове масло і натріть на тертці сир (жменю відкладіть).
5. У гаряче масло додайте сир. Вимийте, обсушити і подрібніть зелень. Додайте її в соус.
6. Вичавіть сік лимона або лайма, додайте його в мисочку. Пропустіть через прес часник. Посоліть і поперчіть за смаком, ретельно перемішайте. Усе, сирно-часниковий соус готовий.
7. Викладіть соус на мідії.
8. А зверху присипте відкладеним раніше сиром.
9. Викладіть мідії у жароміцних форму і відправте в духовку. Для аромату можна покласти поруч гілочку чебрецю або будь-який інший зелені, яку ви любите.
10. Запікайте буквально 7-8 хвилин. Смачного!