Мідії під сирним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Морепродукти в нашій країні можуть готувати далеко не всі, найчастіше, це справа обмежується вареними креветками до пива. Мій же рецепт допоможе вам дізнатися, як приготувати мідії під сирним соусом.
Мені дуже подобається готувати мідії в мушлях, в такій формі їх зручніше подавати на фуршет, також блюдо виглядає набагато ефектніше і смачніше. Мідії під соусом можна подавати з овочевим салатом, рисом, картоплею. Крім сирного соусу, вони добре поєднуються з цибулею, вершками або сальсою.
- Мідії - 200 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сир твердий - 100 грам
- Мускатний горіх - 5 грам
- Мелений чорний перець - 3 грами
1. Сотейник ставлю на огонь, кладу в нього шматочок вершкового масла, розтоплюю його на слабкому вогні.
2. Додаю пшеничне борошно, віночком розмішую її до розчинення, понемногу вливаю молоко.
3. Сир подрібнюю на дрібній тертці і ввожу його сотейник, перемішую.
4. Ретельно розмішую соус, додаю мускатний горіх і мелений чорний перець, соус виходить густим.
5. Мідії промиваю і відварюю, потім розкриваю акуратно ножем. Поділяю м'ясо мідії на 2 частини, щоб лежали в кожній мушлі.
6. Викладаю черепашки на деко, застелене пергаментом. Всередину кожної черепашки ложкою викладаю сирний соус.
7. Залишаю мідії так на 15 хвилин, щоб соус розійшовся по всій раковині.
8. Відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку на 10 хвилин, у мене духовка з функцій «Гриль», якщо такої немає, ставлю на найвищу полицю.
9. Готові мідії подаю вже теплими або охолодженими з салатом з овочів.