Меренговую шарлотка з малиною і білим шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Неможливо ніжний і зовсім невагомий пиріг! ароматний, вишуканий, тане в роті. А робити його зовсім нескладно. Читайте рецепт і самі в цьому переконаєтеся!
Ягоди можу бути будь-якими на ваш смак, проте поєднання запеченого білого шоколад з ніжною малиною - просто бомба! Бісквіт здавалося б найпростіший, але збиті білки змінюють абсолютно все! Рецепт пишною і ароматною меренговую шарлотки з малиною і білим шоколадом для Вас!
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно пшеничне в / сорт - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Шоколад білий - 2 Ст. Ложки (в краплях для випічки)
- Малина свіжа - 1 Склянка
- Ванільний екстракт - За смаком
Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Збийте охолоджені білки з дрібкою солі в пишну стійку піну.
Жовтки збийте з цукром і ванільним екстрактом в густу пишну масу. Вона повинна падати з віночків широкою стрічкою.
Просійте борошно з розпушувачем і втрутився її в жовткову суміш. Додайте третину білків і перемішайте. Всипте білий шоколад. Беріть шоколад в таблетках - саме для випічки - він дуже смачно запікається в тесті.
У два прийоми введіть білки, що залишилися методом складання. Чи не вимішують тісто довго, працюйте лопаткою швидко. Повної однорідності домагатися не слід.
Перелийте тісто в підготовлену форму і викладіть зверху ягоди малини. Печіть в прогрітій духовці близько півгодини. Поверхня шарлотки піде тріщинами і скоринка стане крихкою.
Викладіть шарлотку на решітку і дайте їй охолонути до теплого стану. Рясно посипте шарлотку цукровою пудрою, прикрасьте ягодами і листочками м'яти. Подавайте шарлотку теплою, вона дуже ніжна!