Рецепт Меренговую шарлотка з малиною і білим шоколадом фото

Меренговую шарлотка з малиною і білим шоколадом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Шарлотка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Неможливо ніжний і зовсім невагомий пиріг! ароматний, вишуканий, тане в роті. А робити його зовсім нескладно. Читайте рецепт і самі в цьому переконаєтеся!

Опис приготування:

Ягоди можу бути будь-якими на ваш смак, проте поєднання запеченого білого шоколад з ніжною малиною - просто бомба! Бісквіт здавалося б найпростіший, але збиті білки змінюють абсолютно все! Рецепт пишною і ароматною меренговую шарлотки з малиною і білим шоколадом для Вас!

  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно пшеничне в / сорт - 100 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Шоколад білий - 2 Ст. Ложки (в краплях для випічки)
  • Малина свіжа - 1 Склянка
  • Ванільний екстракт - За смаком
меренговую шарлотка з малиною і білим шоколадом - фото крок 1
Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Збийте охолоджені білки з дрібкою солі в пишну стійку піну.
меренговую шарлотка з малиною і білим шоколадом - фото крок 2
Жовтки збийте з цукром і ванільним екстрактом в густу пишну масу. Вона повинна падати з віночків широкою стрічкою.
меренговую шарлотка з малиною і білим шоколадом - фото крок 3
Просійте борошно з розпушувачем і втрутився її в жовткову суміш. Додайте третину білків і перемішайте. Всипте білий шоколад. Беріть шоколад в таблетках - саме для випічки - він дуже смачно запікається в тесті.
меренговую шарлотка з малиною і білим шоколадом - фото крок 4
У два прийоми введіть білки, що залишилися методом складання. Чи не вимішують тісто довго, працюйте лопаткою швидко. Повної однорідності домагатися не слід.
меренговую шарлотка з малиною і білим шоколадом - фото крок 5
Перелийте тісто в підготовлену форму і викладіть зверху ягоди малини. Печіть в прогрітій духовці близько півгодини. Поверхня шарлотки піде тріщинами і скоринка стане крихкою.
меренговую шарлотка з малиною і білим шоколадом - фото крок 6
Викладіть шарлотку на решітку і дайте їй охолонути до теплого стану. Рясно посипте шарлотку цукровою пудрою, прикрасьте ягодами і листочками м'яти. Подавайте шарлотку теплою, вона дуже ніжна!

Схожі рецепти