Медово-яблучний торт
(покроковий рецепт з фото)
Яблука і мед - відмінне поєднання смаків, особливо, якщо ці смаки виступають "дуетом" в торті. Ділюся з вами рецептом чудової випічки для святкового або сімейного чаювання.
Приготування медово-яблучного торта на перший погляд здається складним, але це не так, просто для цього потрібно досить багато вільного часу, а як його приготувати, детально зазначено в покрокової інструкції. Щоб прискорити приготування торта, можна заздалегідь приготувати яблучне пюре і карамельні соус.
- Мед - 90 грам(75 грам - в тісто, 15 грам - в карамельний соус)
- Вершкове масло - 205 грам(75 грам - в тісто, 100 грам - крем, 30 грам - в карамельний соус)
- Цукор - 245 грам(75 грам - в тісто, 75 грам - в вершках, 95 грам - в карамельний соус)
- Яйця - 2 штуки (невеликі)
- Борошно - 300-325 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки(0, 5 ç.l. - в тісто, 1 щіпку - в карамельний крем)
- Крохмаль - 20 грам
- Ванільного екстракту - 2 чайних ложки(1 ç.l. - крем, 1 ç.l. - в карамельний соус)
- Кефір - 45 грам
- Яблука - 1 кілограм
Підготуйте інгредієнти для приготування торта.
Для приготування тіста для коржів розтопіть 75 грам вершкового масла.
В сотейнике нагрейте 75 грам меду, але не до кипіння.
Всипте 0, 5 ç.l. Соди і перемішайте.
Вийде медова пінка.
Збийте вінчиком вручну 2 яйця і 75 грам цукру.
Влийте розтоплене вершкове масло, воно не повинно бути гарячим.
Додайте медову пінку.
Просійте борошно, спочатку замішують тісто в мисці.
Далі заміс тесту продовжуйте на столі. Тісто має бути м'яким і не повинно липнути до рук і до столу. У разі необхідності можна додати трохи борошна.
Подкатайте тісто в ковбаску.
Розділіть тісто на стільки частин, скільки хочете спекти коржів.
Розкочуйте тісто між двома листами пергаменту, пергамент можна використовувати багаторазово.
Виріжте круг, шаблоном може служити кришка від каструлі, діаметр 17 см. Наколи виделкою по поверхні коржа, випікайте 5-7 хвилин при температурі 150 градусів.
Для приготування яблучного пюре в кількості 375 грам, візьміть яблук в 2 рази більше за вагою, очистіть від серцевини, запікайте в мікрохвильовій печі 10 хвилин.
Трохи остудіть яблука.
Пробийте блендером.
Перетріть яблука через сито.
Змішайте 20 грам крохмалю і 75 грам цукру.
Яблучне пюре перекладіть в сотейник, всипте суміш цукру і крохмалю, варіть до загустіння, охолодіть до кімнатної температури.
Поки яблучне пюре охолоджується, займіться приготуванням карамельного крему, для цього всипте в сотейник цукор, покладіть чайну ложку меду, 30 грам вершкового масла і одну або 2 щіпки соди.
Влийте кефір і поставте на вогонь.
Варіть карамельний соус приблизно 7 хвилин, дивіться за тим, щоб він не став надто темним, охолодіть соус до кімнатної температури.
В остигле яблучне пюре додайте розм'якшене вершкове масло.
Збийте крем блендером і поставте в холодильник для охолодження.
При випіканні коржів з обрізків тесту спечіть один корж потаємні, для крихти.
Покладіть корж для крихти в пакет і подрібніть його качалкою.
Всі коржі розкладіть на столі і викладіть на них крем, залиште одну порцію крему для обмазки боків. Розрівняйте шпателем крем по коржам.
Перекладіть карамельний соус в кондитерський мішок.
Нанесіть карамельний соус поверх яблучного крему сіточкою.
На дно тарілки покладіть крапельку крему, щоб закріпити коржі.
Складіть промазали коржі стопкою, обмажте залишком крему боки торта.
Присипте боки торта крихтою.
Залийте залишками карамельного соусу верхній корж по периметру, щоб утворилися карамельні патьоки. Можна залишити торт в такому вигляді. Але можна прикрасити його яблучними "трояндочками" .
Щоб приготувати "трояндочки" з яблук зваріть сироп з 1 склянки води і 3 столових ложок цукру.
Наріжте яблука, найкраще червоні, дуже тонкими скибочками і проваріть їх невеликими порціями в сиропі до м'якості.
Викладіть на тарілку яблучні скибочки, проварені в сиропі.
Покладіть в лінію 5-7 яблучних скибочок, так, як показано на фото і скрутіть їх в "трояндочку" .
6 немає. 0 хв