Рецепт Медово-яблучний торт фото

Медово-яблучний торт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти , Яблука , Мед
Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Яблука і мед - відмінне поєднання смаків, особливо, якщо ці смаки виступають"дуетом" в торті. Ділюся з вами рецептом чудової випічки для святкового або сімейного чаювання.

Опис приготування:

Приготування медово-яблучного торта на перший погляд здається складним, але це не так, просто для цього потрібно досить багато вільного часу, а як його приготувати, детально зазначено в покрокової інструкції. Щоб прискорити приготування торта, можна заздалегідь приготувати яблучне пюре і карамельні соус.

  • Мед - 90 грам(75 грам - в тісто, 15 грам - в карамельний соус)
  • Вершкове масло - 205 грам(75 грам - в тісто, 100 грам - крем, 30 грам - в карамельний соус)
  • Цукор - 245 грам(75 грам - в тісто, 75 грам - в вершках, 95 грам - в карамельний соус)
  • Яйця - 2 штуки (невеликі)
  • Борошно - 300-325 грам
  • Сода - 0, 5 чайних ложки(0, 5 ç.l. - в тісто, 1 щіпку - в карамельний крем)
  • Крохмаль - 20 грам
  • Ванільного екстракту - 2 чайних ложки(1 ç.l. - крем, 1 ç.l. - в карамельний соус)
  • Кефір - 45 грам
  • Яблука - 1 кілограм
медово-яблучний торт - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування торта.
медово-яблучний торт - фото крок 2
Для приготування тіста для коржів розтопіть 75 грам вершкового масла.
медово-яблучний торт - фото крок 3
В сотейнике нагрейте 75 грам меду, але не до кипіння.
медово-яблучний торт - фото крок 4
Всипте 0, 5 ç.l. Соди і перемішайте.
медово-яблучний торт - фото крок 5
Вийде медова пінка.
медово-яблучний торт - фото крок 6
Збийте вінчиком вручну 2 яйця і 75 грам цукру.
медово-яблучний торт - фото крок 7
Влийте розтоплене вершкове масло, воно не повинно бути гарячим.
медово-яблучний торт - фото крок 8
Додайте медову пінку.
медово-яблучний торт - фото крок 9
Просійте борошно, спочатку замішують тісто в мисці.
медово-яблучний торт - фото крок 10
Далі заміс тесту продовжуйте на столі. Тісто має бути м'яким і не повинно липнути до рук і до столу. У разі необхідності можна додати трохи борошна.
медово-яблучний торт - фото крок 11
Подкатайте тісто в ковбаску.
медово-яблучний торт - фото крок 12
Розділіть тісто на стільки частин, скільки хочете спекти коржів.
медово-яблучний торт - фото крок 13
Розкочуйте тісто між двома листами пергаменту, пергамент можна використовувати багаторазово.
медово-яблучний торт - фото крок 14
Виріжте круг, шаблоном може служити кришка від каструлі, діаметр 17 см. Наколи виделкою по поверхні коржа, випікайте 5-7 хвилин при температурі 150 градусів.
медово-яблучний торт - фото крок 15
Для приготування яблучного пюре в кількості 375 грам, візьміть яблук в 2 рази більше за вагою, очистіть від серцевини, запікайте в мікрохвильовій печі 10 хвилин.
медово-яблучний торт - фото крок 16
Трохи остудіть яблука.
медово-яблучний торт - фото крок 17
Пробийте блендером.
медово-яблучний торт - фото крок 18
Перетріть яблука через сито.
медово-яблучний торт - фото крок 19
Змішайте 20 грам крохмалю і 75 грам цукру.
медово-яблучний торт - фото крок 20
Яблучне пюре перекладіть в сотейник, всипте суміш цукру і крохмалю, варіть до загустіння, охолодіть до кімнатної температури.
медово-яблучний торт - фото крок 21
Поки яблучне пюре охолоджується, займіться приготуванням карамельного крему, для цього всипте в сотейник цукор, покладіть чайну ложку меду, 30 грам вершкового масла і одну або 2 щіпки соди.
медово-яблучний торт - фото крок 22
Влийте кефір і поставте на вогонь.
медово-яблучний торт - фото крок 23
Варіть карамельний соус приблизно 7 хвилин, дивіться за тим, щоб він не став надто темним, охолодіть соус до кімнатної температури.
медово-яблучний торт - фото крок 24
В остигле яблучне пюре додайте розм'якшене вершкове масло.
медово-яблучний торт - фото крок 25
Збийте крем блендером і поставте в холодильник для охолодження.
медово-яблучний торт - фото крок 26
При випіканні коржів з обрізків тесту спечіть один корж потаємні, для крихти.
медово-яблучний торт - фото крок 27
Покладіть корж для крихти в пакет і подрібніть його качалкою.
медово-яблучний торт - фото крок 28
Всі коржі розкладіть на столі і викладіть на них крем, залиште одну порцію крему для обмазки боків. Розрівняйте шпателем крем по коржам.
медово-яблучний торт - фото крок 29
Перекладіть карамельний соус в кондитерський мішок.
медово-яблучний торт - фото крок 30
Нанесіть карамельний соус поверх яблучного крему сіточкою.
медово-яблучний торт - фото крок 31
На дно тарілки покладіть крапельку крему, щоб закріпити коржі.
медово-яблучний торт - фото крок 32
Складіть промазали коржі стопкою, обмажте залишком крему боки торта.
медово-яблучний торт - фото крок 33
Присипте боки торта крихтою.
медово-яблучний торт - фото крок 34
Залийте залишками карамельного соусу верхній корж по периметру, щоб утворилися карамельні патьоки. Можна залишити торт в такому вигляді. Але можна прикрасити його яблучними"трояндочками" .
медово-яблучний торт - фото крок 35
Щоб приготувати"трояндочки" з яблук зваріть сироп з 1 склянки води і 3 столових ложок цукру.
медово-яблучний торт - фото крок 36
Наріжте яблука, найкраще червоні, дуже тонкими скибочками і проваріть їх невеликими порціями в сиропі до м'якості.
медово-яблучний торт - фото крок 37
Викладіть на тарілку яблучні скибочки, проварені в сиропі.
медово-яблучний торт - фото крок 38
Покладіть в лінію 5-7 яблучних скибочок, так, як показано на фото і скрутіть їх в"трояндочку" .
медово-яблучний торт - фото крок 39
Призначення: на полуденок / На святковий стіл
Основний інгредієнт: фрукти / яблука / мед
Страва: випічка / торти
6 немає. 0 хв

Схожі рецепти