Медово-пісочний торт
(покроковий рецепт з фото)
Любителі медовиков по достоїнству оцінять цей варіант торта з ароматними коржами і ніжним сметанно-банановим кремом. Торт виходить просто чудовий! ділюся рецептом!
Торт виходить дуже ніжним і не нудотним за рахунок крему. Йому обов'язково потрібно дати настоятися і чим довше він стоїть, тим ніжніше він буде. Звичайно, в межах розумного. Прикрасити торт ви можете на свій смак або просто обсипати весь крихтою.
- Яйця - 1 штука
- Мед - 65 грам
- Вершкове масло - 65 грам
- Цукор - 10 грам
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 190 грам
- Горіхи волоські - 50 грам
- Шоколад молочний - 30 грам
- Крем - 250 грам
- Банани - 2 штуки
- Цукрова пудра - 1/2 склянки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування медово-пісочного торта.
У каструлю з товстим дном покладіть мед, цукор і вершкове масло.
Поставте каструлю на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Перемішуючи. Зніміть з вогню, додайте соду і перемішайте. Маса почне пінитися і підніматися, це нормальна реакція соди на високу температуру. Дайте трохи охолонути, приблизно 5 хвилин.
Яйце розбийте в миску і перемішайте вилкою.
Постійно заважаючи введіть яйце і доведіть до однорідного стану.
Просійте борошно через дрібне сито в каструлю з медової масою.
Замісити м'яке тісто. Будьте уважні, маса буде гарячої. Повністю остудіть тісто.
Розділіть тісто на п'ять однакових частин, і скачайте кульки.
Розкачайте тонко кожен шматочок тесту на папері для випічки і відзначте коло майбутніх коржів.
Випікайте в гарячій духовці при температурі 180 градусів протягом 5-7 хвилин, до золотистого кольору.
Вийміть і відразу обріжте по контуру. Спечіть так все тісто і повністю остудіть.
Для крему змішайте сметану і цукрову пудру. Залиште на 10 хвилин, прибравши в холодильник.
Збивайте сметану протягом 3 хвилин до пишної маси.
Банани очистіть від шкірки і поріжте півтори штуки (половинку залиште для прикраси). Пробийте банани блендером до однорідної маси і перекладіть пюре в збиту сметану.
Знову все збийте до пишної маси.
Візьміть один корж і змастіть його готовим кремом. Зверху покладіть другий корж, знову змастіть верх кремом.
Так змастіть кремом всі коржі, верх і боки. Вирівняйте за допомогою довгого ножа або кондитерського шпателя.
Обрізки коржів і горіхи подрібніть в крихту. Обсипте крихтою боки торта за допомогою шпателя або просто долонею.
Прикрасьте верх торта на свій розсуд. Я прикрасила торт за допомогою шоколаду і залишеного банана. Приберіть торт в холодильник на 6 годин, щоб він просочився.
Розріжте і подавайте до столу. Приємного чаювання!