Рецепт Медово-пісочний торт фото

Медово-пісочний торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Пісочне тісто , Мед
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 5
Час приготування: 7 г. 30 хв.

Любителі медовиков по достоїнству оцінять цей варіант торта з ароматними коржами і ніжним сметанно-банановим кремом. Торт виходить просто чудовий! ділюся рецептом!

Опис приготування:

Торт виходить дуже ніжним і не нудотним за рахунок крему. Йому обов'язково потрібно дати настоятися і чим довше він стоїть, тим ніжніше він буде. Звичайно, в межах розумного. Прикрасити торт ви можете на свій смак або просто обсипати весь крихтою.

  • Яйця - 1 штука
  • Мед - 65 грам
  • Вершкове масло - 65 грам
  • Цукор - 10 грам
  • Сода - 1/4 чайних ложки
  • Борошно пшеничне - 190 грам
  • Горіхи волоські - 50 грам
  • Шоколад молочний - 30 грам
  • Крем - 250 грам
  • Банани - 2 штуки
  • Цукрова пудра - 1/2 склянки
медово-пісочний торт - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування медово-пісочного торта.
медово-пісочний торт - фото крок 2
У каструлю з товстим дном покладіть мед, цукор і вершкове масло.
медово-пісочний торт - фото крок 3
Поставте каструлю на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Перемішуючи. Зніміть з вогню, додайте соду і перемішайте. Маса почне пінитися і підніматися, це нормальна реакція соди на високу температуру. Дайте трохи охолонути, приблизно 5 хвилин.
медово-пісочний торт - фото крок 4
Яйце розбийте в миску і перемішайте вилкою.
медово-пісочний торт - фото крок 5
Постійно заважаючи введіть яйце і доведіть до однорідного стану.
медово-пісочний торт - фото крок 6
Просійте борошно через дрібне сито в каструлю з медової масою.
медово-пісочний торт - фото крок 7
Замісити м'яке тісто. Будьте уважні, маса буде гарячої. Повністю остудіть тісто.
медово-пісочний торт - фото крок 8
Розділіть тісто на п'ять однакових частин, і скачайте кульки.
медово-пісочний торт - фото крок 9
Розкачайте тонко кожен шматочок тесту на папері для випічки і відзначте коло майбутніх коржів.
медово-пісочний торт - фото крок 10
Випікайте в гарячій духовці при температурі 180 градусів протягом 5-7 хвилин, до золотистого кольору.
медово-пісочний торт - фото крок 11
Вийміть і відразу обріжте по контуру. Спечіть так все тісто і повністю остудіть.
медово-пісочний торт - фото крок 12
Для крему змішайте сметану і цукрову пудру. Залиште на 10 хвилин, прибравши в холодильник.
медово-пісочний торт - фото крок 13
Збивайте сметану протягом 3 хвилин до пишної маси.
медово-пісочний торт - фото крок 14
Банани очистіть від шкірки і поріжте півтори штуки (половинку залиште для прикраси). Пробийте банани блендером до однорідної маси і перекладіть пюре в збиту сметану.
медово-пісочний торт - фото крок 15
Знову все збийте до пишної маси.
медово-пісочний торт - фото крок 16
Візьміть один корж і змастіть його готовим кремом. Зверху покладіть другий корж, знову змастіть верх кремом.
медово-пісочний торт - фото крок 17
Так змастіть кремом всі коржі, верх і боки. Вирівняйте за допомогою довгого ножа або кондитерського шпателя.
медово-пісочний торт - фото крок 18
Обрізки коржів і горіхи подрібніть в крихту. Обсипте крихтою боки торта за допомогою шпателя або просто долонею.
медово-пісочний торт - фото крок 19
Прикрасьте верх торта на свій розсуд. Я прикрасила торт за допомогою шоколаду і залишеного банана. Приберіть торт в холодильник на 6 годин, щоб він просочився.
медово-пісочний торт - фото крок 20
Розріжте і подавайте до столу. Приємного чаювання!

Схожі рецепти