Торт медово-шоколадний
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно ароматний, насичений і смачний тортик стане чудовим варіантом домашньої випічки не тільки до чаю на кожен день, але і на святковий стіл. Дуже рекомендую спробувати цей варіант.
Хочу запропонувати вам цікаву і зовсім нескладну ідею, як приготувати торт медово-шоколадний з неймовірно апетитною глазур'ю. При бажанні ви можете доповнити його кремом, наприклад, а також прикрасити свіжими ягодами або фруктами. Корж виходить дуже ніжним і насичено шоколадним, а глазур на основі меду та шоколаду - це дійсно вражаюче!
- Шоколад - 50 грам(+ 60 грам для глазурі)
- Борошно - 100 грам
- Коричневий цукор - 120 грам
- Какао - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 115 грам
- Мед - 85 грам(+ 80 грам для глазурі)
- Яйце - 1 штука
- Вода - 125 мілілітрів (окріп)
- Цукрова пудра - 30 грам

1. Почніть процес з того, що включіть її і залиште її розігріватися до 180 градусів. Шоколад розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

2. У глибокій мисці з'єднайте просіяне борошно, цукор, какао, розпушувач, ваніль, яйце, вершкове масло і мед. Додайте туди ж розтоплений і трохи охолонувши шоколад.

3. Ретельно перемішайте всі, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок.

4. Влийте окріп і знову збийте.

5. Вилийте тісто у жароміцних форму, змащену маслом і присипану борошном. Надішліть в духовку хвилин на 35-40, Poka Spicka (зубочистка) НЕ буде сухою.

6. Мед для глазурі з'єднайте з парою ложок води і поставте на вогонь.

7. Додайте шоколад.

8. Зніміть з вогню і перемішуйте, поки шоколад повністю не розтане.

9. Додайте цукрову пудру і ще раз перемішайте. Усе, глазур готова.

10. Полийте глазур'ю (або навіть правильніше сказати шоколадним соусом) трохи охолонувши тортик.

11. Ось така краса вийшла. Приємного чаювання!