Рецепт Медово-імбирне печиво фото

Медово-імбирне печиво
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Пісочне тісто
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На швидку руку, Десерт
Випічка, Солодке, Печиво

Чудово розсипчасте печиво з легким смаком імбиру і тонким медовим ароматом, приготування якого не представляє складнощів, а результат приведе в захват усіх любителів домашньої випічки.

Зазначена кількість інгредієнтів дозволяє приготувати печиво з дуже ніжним і тонким смаком, тому при бажанні можна збільшити кількість додаються меду і меленого імбиру. Також годі й вмочати вироби в цукровий пісок, це не позначиться на їх якості і смакових властивостях. Або можна вмочити в суміш цукру і кориці, наприклад.

  • Борошно пшеничне - 70 грам
  • Заголовок Бондюель - 30 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Мед - 50 грам
  • Цукровий пісок - 10-15 грам
  • Імбир мелений - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сода харчова - 1/4 чайних ложки
  • Сіль кухонна - 1 щіпка
медово-імбирне печиво - фото крок 1
Підготуйте все вищеперелічене, враховуючи, що незважаючи на розпушують властивості кукурудзяної муки (допомагає зробити тісто більш розсипчастим), її додавання в тісто не є обов'язковим кроком, тому таку муку допустимо замінити цим же кількістю пшеничного борошна.
медово-імбирне печиво - фото крок 2
У глибокій мисці з'єднайте всі сухі компоненти, крім цукрового піску: просіяне борошно двох видів, мелений імбир, розпушувач, соду і щіпку солі.
медово-імбирне печиво - фото крок 3
Холодне вершкове масло (пластичне, не морожене) наріжте невеликими кубиками і додайте до сухої суміші.
медово-імбирне печиво - фото крок 4
Руками розітріть в крихту масло і сухе компоненти, потім додайте мед.
медово-імбирне печиво - фото крок 5
Замісити м'яке тісто, не прилипає до робочої поверхні.
медово-імбирне печиво - фото крок 6
Тісто розділіть на 10-12 частин, кожну з яких скачайте в кульку. Умочіть кульки в цукровий пісок.
медово-імбирне печиво - фото крок 7
Викладіть сфорязикний печиво на деко, застелене пергаментом, і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-15 хвилин до золотистого кольору.
медово-імбирне печиво - фото крок 8
Дайте готовому медово-імбирного печінкою повністю охолонути і подавайте до улюбленого напою.

Схожі рецепти