Медово-імбирне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Чудово розсипчасте печиво з легким смаком імбиру і тонким медовим ароматом, приготування якого не представляє складнощів, а результат приведе в захват усіх любителів домашньої випічки.
Зазначена кількість інгредієнтів дозволяє приготувати печиво з дуже ніжним і тонким смаком, тому при бажанні можна збільшити кількість додаються меду і меленого імбиру. Також годі й вмочати вироби в цукровий пісок, це не позначиться на їх якості і смакових властивостях. Або можна вмочити в суміш цукру і кориці, наприклад.
- Борошно пшеничне - 70 грам
- Заголовок Бондюель - 30 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Мед - 50 грам
- Цукровий пісок - 10-15 грам
- Імбир мелений - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода харчова - 1/4 чайних ложки
- Сіль кухонна - 1 щіпка
Підготуйте все вищеперелічене, враховуючи, що незважаючи на розпушують властивості кукурудзяної муки (допомагає зробити тісто більш розсипчастим), її додавання в тісто не є обов'язковим кроком, тому таку муку допустимо замінити цим же кількістю пшеничного борошна.
У глибокій мисці з'єднайте всі сухі компоненти, крім цукрового піску: просіяне борошно двох видів, мелений імбир, розпушувач, соду і щіпку солі.
Холодне вершкове масло (пластичне, не морожене) наріжте невеликими кубиками і додайте до сухої суміші.
Руками розітріть в крихту масло і сухе компоненти, потім додайте мед.
Замісити м'яке тісто, не прилипає до робочої поверхні.
Тісто розділіть на 10-12 частин, кожну з яких скачайте в кульку. Умочіть кульки в цукровий пісок.
Викладіть сфорязикний печиво на деко, застелене пергаментом, і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-15 хвилин до золотистого кольору.
Дайте готовому медово-імбирного печінкою повністю охолонути і подавайте до улюбленого напою.