Мчаді з сиром сулугуні
(покроковий рецепт з фото)
Дуже просте блюдо грузинської кухні пропоную вашій увазі. Ситні і апетитні мчади з сиром сулугуні в домашніх умовах - справжні ласощі, яке варто спробувати.
Є кілька варіантів, як приготувати мчади з сиром сулугуні. Коржі можна підсмажити окремо, а потім розрізати навпіл і вкласти туди шматочок сиру. Можна натерти сир на тертці і відразу додати в тісто. Є ще третій варіант, який я хочу запропонувати вам. Але про все по порядку.
1. Для початку кілька слів про кукурудзяного борошна. Якщо вам не вдасться її знайти, то не варто замінювати її пшеничного. Краще візьміть кукурудзяну крупу і подрібніть в кавомолці, наприклад.
2. Борошно висипте прямо на стіл, зробіть в центрі невелике заглиблення.
3. Поступово вливайте туди воду, замішуючи тісто. Води потрібно зовсім трохи, щоб тісто лепілось.
4. В процесі додайте дрібку солі.
5. Коли тісто готове, отщіпніте від нього невеликий шматочок і скачайте в кульку.
6. Сир наріжте невеликими скибочками.
7. У центрі кульки втопите сир, а потім сформуйте невелику коржик.
8. Розігрійте на сковороді рослинне масло, смажте мчади з сиром сулугуні в домашніх умовах на середньому вогні до золотистої скоринки.
Подавайте до столу коржі з соусом або зеленню. Смачного!
- Заголовок для палітурки - 2 склянки
- Добре - 250 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Для початку кілька слів про кукурудзяного борошна. Якщо вам не вдасться її знайти, то не варто замінювати її пшеничного. Краще візьміть кукурудзяну крупу і подрібніть в кавомолці, наприклад.
2. Борошно висипте прямо на стіл, зробіть в центрі невелике заглиблення.
3. Поступово вливайте туди воду, замішуючи тісто. Води потрібно зовсім трохи, щоб тісто лепілось.
4. В процесі додайте дрібку солі.
5. Коли тісто готове, отщіпніте від нього невеликий шматочок і скачайте в кульку.
6. Сир наріжте невеликими скибочками.
7. У центрі кульки втопите сир, а потім сформуйте невелику коржик.
8. Розігрійте на сковороді рослинне масло, смажте мчади з сиром сулугуні в домашніх умовах на середньому вогні до золотистої скоринки.
Подавайте до столу коржі з соусом або зеленню. Смачного!