Осетинський пиріг з сиром сулугуні
(покроковий рецепт з фото)
Осетинські пироги відрізняються своїми прекрасними смаковими якостями. Начинка в них завжди виходить дуже м'якою і соковитою, так як такі пироги робляться закритими і на вигляд схожі на коржі.
Якщо вам цікаво, як приготувати осетинський пиріг з сиром сулугуні, значить цей рецепт вам буде корисний. Тепер ви зможете порадувати свою сім'ю відмінною випічкою. Такий пиріг зручно брати з собою в дорогу, він дуже ситний і смачний.
- Кефір - 230 мілілітрів
- Молоко - 150 мілілітрів
- Крем - 30 грам
- Дріжджі свіжі - 25 грам
- Цукор - 10 грам
- Борошно - 600 грам
- Яйце - 3 штуки
- Добре - 250 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Зелена цибуля - 1 пучок
Насамперед вам необхідно замісити тісто для пирога. Для цього кефір, молоко, сметану і дріжджі змішайте в мисці. Інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Просійте в миску борошно, потім всипте цукор. Візьміть дерев'яну лопатку і замісіть з її допомогою тісто. Якщо воно буде занадто липким, додайте трохи борошна.
Викладіть тісто на стіл, продовжуйте його вмішувати, присипаючи сіллю і борошном. Сформуйте кульку, який потім слід обтягнути харчовою плівкою, попередньо помістивши в миску. На расстойке він повинен залишатися не менше двадцяти хвилин.
Поки тісто знаходиться на расстойке, приготуйте начинку. Для цього відваріть яйця круто, очистіть їх і наріжте якомога дрібніше. Зелена цибуля вимийте і наріжте. Сулугуні натріть на крупній тертці. Всі інгредієнти відправте в миску, поперчіть і ретельно перемішайте.
Тісто розділіть на три рівних шматка, щоб вийшло три пирога. Кожен зі шматків розкачайте в пласт. У центр викладіть начинку з сулугуні, зелені і яєць, Кінець кліпу тест, склавши його "мішечком" . Присипте тісто борошном і розкачайте пиріг за допомогою качалки в коржик.
У кожному пирозі зробіть ножем отвір у верхньому шарі тесту. Духовку розігрійте до ста вісімдесяти градусів, випікайте кожен пиріг окремо по сорок хвилин на деку.