Mcadi
(покроковий рецепт з фото)
У Грузії ці ароматні коржі є другим хлібом і їх частенько можна побачити як на святковому столі, так і за звичайним вечерею або обідом, а готуються вони з кукурудзяної муки, іноді з сиром.
Я ніколи не була в Грузії, але досить часто відвідую грузинські ресторани і кожен раз ці коржі приводять мене в повний захват, тому мені завжди було цікаво, як приготувати мчади. Як виявилося, зробити це зовсім нескладно, головне - це знайти якісну кукурудзяну муку, іноді в мчади додають ще й сир, але особисто мені ці коржі більше подобаються без нього. До речі, ви можете приготувати мчади в домашніх умовах не тільки в якості заміни хлібу, але і їсти їх як самостійну страву зі сметаною або соусом.
- Заголовок Бондюель - 500 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Сода - 1-2 Щепоток
- Сіль - 1 щіпка
- Вода тепла - За смаком
Для початку насипаємо необхідну кількість кукурудзяного борошна в глибоку миску.
Додаємо розм'якшене вершкове масло, соду і сіль, вливаємо стільки води, щоб коржі не тріскалися при ліпленні і тримали форму.
Перемішуємо все до утворення однорідної маси.
Тепер розігріваємо на сковороді невелика кількість рослинного масла, формуємо з приготованого тесту невеликі круглі коржі і викладаємо їх на сковороду.
Обсмажуємо мчади з обох боків до утворення рум'яної скоринки. Приємного вам апетиту!