Мазедуан
(покроковий рецепт з фото)
Французький желейний десерт "маседуан" готують виключно з фруктів і ягід одного сезону. Десерт хоч і простий за складом, але має свої особливості приготування.
Желе в десерті "македо" не повинно бути таким щільним, як ми його представляємо в класичному вигляді. Напіврідка желейна маса - це правильна консистенція! Спробуємо приготувати з фруктів і ягід, якими балує нас рання осінь. У покроковому рецепті розповім, як приготувати десерт "маседуан" .
- Вода - 600 мілілітрів
- Цукор - 50 грам
- Желатин - 7 грам (швидкорозчинний)
- Обкладинка - 1 штука (паличка)
- Яблуко - 1 штука (кисло-солодке)
- Груша - 1 штука (щільна)
- Слива - 3-4 штук
- Виноград - 100 грам (без кісточок)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Фрукти і ягоди добре помийте.
У воду покладіть цукор і корицю. Доведіть до кипіння, помішуйте, щоб розчинився цукор.
Фрукти очистіть від кісточок і серцевини. Наріжте невеликими шматочками яблуко, грушу і сливи. Першими в сироп відправляємо шматочки яблука. Варимо на повільному вогні 5-6 хвилин.
Потім шматочки груші і сливи варимо ще 2-3 хвилини.
В останню чергу додаємо ягоди винограду. Варимо 1 хвилину.
Вимкніть вогонь і додайте желатин. Розмішуйте до повного розчинення желатину, кілька хвилин.
Приберіть паличку кориці і розлийте масу з фруктами в стакани або креманки, остудіть і приберіть в холодильник. Приблизно через годину десерт можна подавати до столу.
Смачного!