Мармелад з урюка
(покроковий рецепт з фото)
Урюк - найкорисніший сухофрукт! Тому я так люблю мармелад з урюка. Простий в приготуванні і дуже смачний, він ніколи не набридне навіть найдосвідченішим ласунам.
Гарненько помийте урюк. Потім висипте його в каструлю і залийте водою. Урюк необхідно розварити. Якщо ви хочете, щоб в вашому мармеладі цілісність фрукта абсолютно не відчувалася, перед тим, як розварювати урюк, наріжте його невеликими шматочками. Я ж віддаю перевагу такій мармелад з урюка, щоб сухофрукт виглядав, як застиглий у часі, і, до речі, ріжеться такої мармелад так само легко!
Урюк розпався. Додайте цукру і варіть до загустіння. По мірі згущення варення, вода буде випаровуватися. Постійно помішуйте мармелад, щоб він не пригорає.
Густий і ще дуже гарячий мармелад з урюка перелийте в деко, або плоскі формочки. У листі можете трохи підсушити мармелад в духовці, 20-30 хвилин, а потім залишити застигати на кухонному столі. Коли мармелад охолоне, поставте його в холодильник, так він застигне ще швидше.
Готовий мармелад з урюка розріжте і обваляйте в цукровій пудрі.
Приємного чаювання.
- Урюк - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
Урюк розпався. Додайте цукру і варіть до загустіння. По мірі згущення варення, вода буде випаровуватися. Постійно помішуйте мармелад, щоб він не пригорає.
Густий і ще дуже гарячий мармелад з урюка перелийте в деко, або плоскі формочки. У листі можете трохи підсушити мармелад в духовці, 20-30 хвилин, а потім залишити застигати на кухонному столі. Коли мармелад охолоне, поставте його в холодильник, так він застигне ще швидше.
Готовий мармелад з урюка розріжте і обваляйте в цукровій пудрі.
Приємного чаювання.