Компот з урюка на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Урюк - це сушені абрикоси. Пропоную Вашій увазі простий рецепт компоту з урюка на зиму на трилітрову банку - яскравий колір і аромат цього компоту нагадають вам про літо в зимові вечори.
Рецепт приготування компоту з урюка на зиму на трилітрову банку дуже простий, а результат залишить задоволеними навіть прівереда, адже завдяки додаванню лимонного соку ваш компот не вийде надто солодким або наваристим, - ви можете самі контролювати, додавши трохи більше урюка, цукру або лимонної кислоти. Але врахуйте, що абрикоси в сушеному вигляді будуть ще більш солодкими, ніж свіжі. Отже, приступимо?
Як приготувати компот з урюка на зиму:
1. Урюк добре промиваємо у воді, а якщо у вас злегка пересушені плоди, - тоді потримайте їх ще деякий час у теплій води, нехай отмокнуть.
2. Ставимо на плиту каструлю з водою і доводимо до кипіння.
3. Тепер закидаємо туди лимонний сік, цукор і промитий урюк. Тримаємо в киплячій воді все разом до повного розчинення цукру і вимикаємо плиту.
4. Паралельно можна почати підготовку банок для закачування. Для цього їх потрібно стерилізувати на паровій бані або в духовці.
5. Сироп, який вийшов, ми залишимо настоятися приблизно 10 хвилин, після чого виймаємо з нього сушені плоди, і знову доводимо до кипіння.
6. Плоди можна рівномірно розподілити по стерильним банкам, додавши пару гуртків лимона, будь-яких ягід або свіжих абрикос, - щоб виглядало в банку красивіше, але можна і не додавати нічого.
7. Коли плоди розкладені по банках, киплячий сироп рівномірно розливаємо так, щоб він доходив до самих країв горлечка банки.
8. Відразу ж закупорюють нашу банку з компотом, і перевертаємо на серветку або кухонний рушник.
9. Точно так же заливаємо і закриваємо інші банки.
От і все! І будьте впевнені - взимку ви отримаєте чудове нагадування в жарких днях у вигляді цього дивовижного напою. Тепер ви знаєте, як приготувати компот з урюка на зиму, але ви також можете його і доповнювати - наприклад, лимонний сік замінити лимонною кислотою з пакетика. Також можна поекспериментувати зі складовими сиропу - можна додати цедру апельсина, листочки м'яти, корицю, вони відмінно підкреслять смак урюка. Хай щастить!
- Урюк - 500 грам
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 400 грам (з 1 літр води)
Як приготувати компот з урюка на зиму:
1. Урюк добре промиваємо у воді, а якщо у вас злегка пересушені плоди, - тоді потримайте їх ще деякий час у теплій води, нехай отмокнуть.
2. Ставимо на плиту каструлю з водою і доводимо до кипіння.
3. Тепер закидаємо туди лимонний сік, цукор і промитий урюк. Тримаємо в киплячій воді все разом до повного розчинення цукру і вимикаємо плиту.
4. Паралельно можна почати підготовку банок для закачування. Для цього їх потрібно стерилізувати на паровій бані або в духовці.
5. Сироп, який вийшов, ми залишимо настоятися приблизно 10 хвилин, після чого виймаємо з нього сушені плоди, і знову доводимо до кипіння.
6. Плоди можна рівномірно розподілити по стерильним банкам, додавши пару гуртків лимона, будь-яких ягід або свіжих абрикос, - щоб виглядало в банку красивіше, але можна і не додавати нічого.
7. Коли плоди розкладені по банках, киплячий сироп рівномірно розливаємо так, щоб він доходив до самих країв горлечка банки.
8. Відразу ж закупорюють нашу банку з компотом, і перевертаємо на серветку або кухонний рушник.
9. Точно так же заливаємо і закриваємо інші банки.
От і все! І будьте впевнені - взимку ви отримаєте чудове нагадування в жарких днях у вигляді цього дивовижного напою. Тепер ви знаєте, як приготувати компот з урюка на зиму, але ви також можете його і доповнювати - наприклад, лимонний сік замінити лимонною кислотою з пакетика. Також можна поекспериментувати зі складовими сиропу - можна додати цедру апельсина, листочки м'яти, корицю, вони відмінно підкреслять смак урюка. Хай щастить!