Компот з урюка
(покроковий рецепт з фото)
Урюк - це один з тих сухофруктів, які не користуються великою популярністю через незнання, що з них приготувати. Що ж, рекомендую компот з урюка - смачний і освіжаючий напій.
Принцип приготування компоту з урюка мало чим відрізняється від рецепта будь-якого компоту з сухофруктів. Отже:
1. Перебираємо урюк, очищаючи його від сміття .
2. Кладемо урюк в киплячу воду, додаємо цукор і варимо 20 хвилин на повільному вогні.
3. Знімаємо компот з вогню, додаємо в нього трішечки лимонної кислоти, даємо охолонути - і подаємо, попередньо процідивши через марлю. Приємного компотопітія
- Урюк - 300 грам
- Вода - 1, 6 L
- Цукор - 300 грам
- Лимонна кислота - - За смаком
1. Перебираємо урюк, очищаючи його від сміття .
2. Кладемо урюк в киплячу воду, додаємо цукор і варимо 20 хвилин на повільному вогні.
3. Знімаємо компот з вогню, додаємо в нього трішечки лимонної кислоти, даємо охолонути - і подаємо, попередньо процідивши через марлю. Приємного компотопітія