Варення з урюка
(покроковий рецепт з фото)
Варення з урюка - солодке варення з незвичайним пряним ароматом і смаком. Його приготування досить просте і до того ж по грошах виходить зовсім недорого.
Покроковий рецепт приготування варення з урюка:
Şag1: урюк вимити, обсушити рушником. Потім сухофрукти розрізати навпіл і видалити кісточки.
КРОК 2: Кісточки слід розколоти і вийняти з них ядра.
Шаг3: У каструлю висипати цукор, налити воду і поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити, поки цукор повністю не розчиниться. Не забувайте періодично перемішувати цукровий сироп.
Шаг4: У гарячий сироп викласти урюк. Перемішати, довести до кипіння і включити вогонь. Зняти пінку. Повністю остудити (зазвичай на це йде годин 10-12).
Şag5: Потім варення знову поставити на вогонь, перемішати і довести до кипіння. Потім вимкнути вогонь і дати повністю охолонути. Якщо знову утворилася невелика пінка, прибрати її.
Shag6: Додати очищені ядра урюка.
Шаг7: Втретє поставити варення на вогонь, довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. Потім варити варення протягом 10-15 хвилин.
Şag8: Далі розлити готове варення в стерилізовані банки, закрутити стерилізованими кришками. Перевернуті банки, повністю остудити під теплою ковдрою.
Варення з урюка зберігати в прохолодному місці.
Бажаю удачі!
- Урюк - 1 кілограм
- Цукор - 800 грам
- Вода - 1 Склянка
Şag1: урюк вимити, обсушити рушником. Потім сухофрукти розрізати навпіл і видалити кісточки.
КРОК 2: Кісточки слід розколоти і вийняти з них ядра.
Шаг3: У каструлю висипати цукор, налити воду і поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити, поки цукор повністю не розчиниться. Не забувайте періодично перемішувати цукровий сироп.
Шаг4: У гарячий сироп викласти урюк. Перемішати, довести до кипіння і включити вогонь. Зняти пінку. Повністю остудити (зазвичай на це йде годин 10-12).
Şag5: Потім варення знову поставити на вогонь, перемішати і довести до кипіння. Потім вимкнути вогонь і дати повністю охолонути. Якщо знову утворилася невелика пінка, прибрати її.
Shag6: Додати очищені ядра урюка.
Шаг7: Втретє поставити варення на вогонь, довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. Потім варити варення протягом 10-15 хвилин.
Şag8: Далі розлити готове варення в стерилізовані банки, закрутити стерилізованими кришками. Перевернуті банки, повністю остудити під теплою ковдрою.
Варення з урюка зберігати в прохолодному місці.
Бажаю удачі!