Мармелад з кумквата
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, як використовувати кумкват? Рекомендую рецепт мармеладу з кумквата - дуже простий і тому відмінно підходить для знайомства з цим цитрусом. Готуємо!
Іноді ми натикаємося в магазинах або на кулінарних сайтах на екзотичні овочі або фрукти. І перша думка - а що можна приготувати з цього? Я люблю цитрусові, тому в моїх засіках багато апельсинових і лимонних заготовок. Нещодавно батьки привезли мені на пробу цей дивовижний фрукт кумкват! Трохи гіркуватий, але я знайшов спосіб позбутися від гіркоти і навіть придумав рецепт приготування мармеладу з кумквата Читайте, дивіться фотографії і готуйте!
- Kumkvat - 750 грам
- Мандарини - 6 штук
- Цукор - 2, 5 склянки
Вимийте куквати і розріжте їх навпіл. Залийте холодною водою і поставте в холодильник на 18-24 годину. Це необхідно для того, щоб позбутися від гіркоти шкірки.
Розріжте мандарини. Позбавтеся від кісточок, вичавити сік і наріжте м'якоть.
Тепер дістаньте кумкват, наріжте його теж. Змішайте кумкват і мандарини в каструлі, засипте цукром і варіть спочатку на повільному вогні, потім додайте і знову зменшіть. Близько 20 хвилин. Постійно помішуючи.
Необхідно, щоб мармелад досяг температури 100 градусів. Поставте харчової градусник в мармелад, якщо він є у вас. Якщо температура через 20 хвилин ще не 100 градусів, поварите ще трохи.
Готовий мармелад розкладіть по гарячих стерилізованим баночках. Засукайте, укутайте в ковдру і нехай самі остигають:) Першу баночку можна відкрити через три дня. А тримати в холодильнику відкриту баночку теж краще не довше трьох днів. Приємного вам апетиту!