Рецепт Компот з кумквата фото

Компот з кумквата
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Фрукти
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей
Напої, Компоти

Виявляється, що кумкват - дуже універсальний фрукт. З нього можна робити і варення, і джем. Його додають в випічку і десерти, готують з м'ясом і т.Д. Розповім, як приготувати компот з кумквата.

Сам по собі фрукт кислуватий, тому зварити компот тільки з нього не вийде. Коли готую, то обов'язково додаю і інші ягоди або фрукти. Цього разу у мене була полуниця і черешня. Відмінно також підійдуть яблука, вишні, малина, сливи, ожина та інше. Смак готового блюда вийде непріторним, з приємним ароматом.

  • Полуниця - 100 грам
  • Черешня - 50 грам
  • Kumkvat - 30 грам
  • Цукровий пісок - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 2, 5 L
компот з кумквата - фото крок 1
1. Насамперед займаюся підготовкою фруктів: кумкват мою в гарячій воді і розрізаю на 2 частини.
компот з кумквата - фото крок 2
2. Черешню перебираю, щоб не попалися гнилі ягоди, і мою, можна не видаляти кісточки.
компот з кумквата - фото крок 3
3. Полуницю очищаю від хвостиків і мою, якщо ягоди великі, то нарізаю їх шматочками, а якщо дрібні, то залишаю цілими.
компот з кумквата - фото крок 4
4. Воду наливаю в каструлю і доводжу до кипіння, потім додаю підготовлені ягоди і цукровий пісок, готую 5-10 хвилин після закипання, потім накриваю кришкою і вимикаю вогонь. Наполягаю компот 1 час.
компот з кумквата - фото крок 5
5. Остуджують компот, розливаю по склянках, прикрашаю ягодами і подаю до столу.

Схожі рецепти