Компот з кумквата
(покроковий рецепт з фото)
Виявляється, що кумкват - дуже універсальний фрукт. З нього можна робити і варення, і джем. Його додають в випічку і десерти, готують з м'ясом і т.Д. Розповім, як приготувати компот з кумквата.
Сам по собі фрукт кислуватий, тому зварити компот тільки з нього не вийде. Коли готую, то обов'язково додаю і інші ягоди або фрукти. Цього разу у мене була полуниця і черешня. Відмінно також підійдуть яблука, вишні, малина, сливи, ожина та інше. Смак готового блюда вийде непріторним, з приємним ароматом.
- Полуниця - 100 грам
- Черешня - 50 грам
- Kumkvat - 30 грам
- Цукровий пісок - 3 Ст. Ложки
- Вода - 2, 5 L
1. Насамперед займаюся підготовкою фруктів: кумкват мою в гарячій воді і розрізаю на 2 частини.
2. Черешню перебираю, щоб не попалися гнилі ягоди, і мою, можна не видаляти кісточки.
3. Полуницю очищаю від хвостиків і мою, якщо ягоди великі, то нарізаю їх шматочками, а якщо дрібні, то залишаю цілими.
4. Воду наливаю в каструлю і доводжу до кипіння, потім додаю підготовлені ягоди і цукровий пісок, готую 5-10 хвилин після закипання, потім накриваю кришкою і вимикаю вогонь. Наполягаю компот 1 час.
5. Остуджують компот, розливаю по склянках, прикрашаю ягодами і подаю до столу.