Варення з кумквата
(покроковий рецепт з фото)
Kumkvat - це невеликий плід оранжевого кольору, що відноситься до цитрусових. Варення з кумквата дуже корисно при застуді, кашлі. За легендою, це - улюблений плід китайських мудреців. Спробуємо і ми!
Варення з кумквата рекомендую варити на соку цитрусових, але можна його замінити водою - тоді смак буде чисто кумкватний При варінні варення з кумквата закладіть в каструлю кісточки в мішечку, вони добре желируют, не потрібно буде додавати пектин або сильно уварювали сироп. Чим менше ви уварюють варення з кумквата, тим смачніше воно буде. Ну, про все докладніше - в рецепті. Читайте, як приготувати варення з кумквата - можливо, надихніться і приготуєте Успіхів!
- Kumkvat - 1 кілограм
- Цукор - 700 грам
- Апельсин - 2 штуки
- Лимон - 2 штуки
Кумквати ріжемо навпіл і виймаємо кісточки. Кісточки зібрати в марлевий мішечок. Вони добре желируют варення.
Приготувати сік апельсина і лимона.
Кумквати залити соком і всипати цукор. Дати постояти 2 годину.
Довести варення до кипіння і варити на слабкому вогні 25 хвилин.
Шумівкою дістати з сиропу плоди, а сам сироп варити до готовності ще хвилин 20-25.
Повернути плоди в сироп і доварити варення ще 2-7 хвилин.
Варення розкласти по банкам. Смачного!