Рецепт Варення з кумквата фото

Варення з кумквата
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти
Для дітей
Заготовки, Варення

Kumkvat - це невеликий плід оранжевого кольору, що відноситься до цитрусових. Варення з кумквата дуже корисно при застуді, кашлі. За легендою, це - улюблений плід китайських мудреців. Спробуємо і ми!

Варення з кумквата рекомендую варити на соку цитрусових, але можна його замінити водою - тоді смак буде чисто кумкватний При варінні варення з кумквата закладіть в каструлю кісточки в мішечку, вони добре желируют, не потрібно буде додавати пектин або сильно уварювали сироп. Чим менше ви уварюють варення з кумквата, тим смачніше воно буде. Ну, про все докладніше - в рецепті. Читайте, як приготувати варення з кумквата - можливо, надихніться і приготуєте Успіхів!

  • Kumkvat - 1 кілограм
  • Цукор - 700 грам
  • Апельсин - 2 штуки
  • Лимон - 2 штуки
варення з кумквата - фото крок 1
Кумквати ріжемо навпіл і виймаємо кісточки. Кісточки зібрати в марлевий мішечок. Вони добре желируют варення.
варення з кумквата - фото крок 2
Приготувати сік апельсина і лимона.
варення з кумквата - фото крок 3
Кумквати залити соком і всипати цукор. Дати постояти 2 годину.
варення з кумквата - фото крок 4
Довести варення до кипіння і варити на слабкому вогні 25 хвилин.
варення з кумквата - фото крок 5
Шумівкою дістати з сиропу плоди, а сам сироп варити до готовності ще хвилин 20-25.
варення з кумквата - фото крок 6
Повернути плоди в сироп і доварити варення ще 2-7 хвилин.
варення з кумквата - фото крок 7
Варення розкласти по банкам. Смачного!

Схожі рецепти