Кекс з кумквата
(покроковий рецепт з фото)
Нарешті я зважилася приготувати кекс з кумквата. Цей фрукт в чистому вигляді дуже кислий (як лимон), а в запеченому вигляді - просто приголомшливий! З кумкватом дуже смачна і запіканка, теж раджу.
Кумкват - приголомшливий екзотичний фрукт, який ідеально підходить для солодкої випічки. Завдяки кислого смаку він відмінно доповнює солодке тісто. Такий кекс можна готувати з будь-якою начинкою. Дуже раджу вам подивитися, як приготувати кекс з кумквата саме за цим рецептом.
- Кефір - 150 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штук
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 200 грам
- Розпушувач - 1 чайних ложок
- Kumkvat - 150 грам
1. Збиваємо яйця з цукром, додаємо сіль, ванілін (за смаком) і розпушувач. Вливаємо кефір і продовжуємо збивати.
2. Вливаємо розтоплене вершкове масло і продовжуємо збивати.
3. У самому кінці додаємо борошно і продовжуємо замішувати тісто.
4. За консистенцією воно повинно вийти як густа сметана. Тепер викладаємо тісто в змащену маслом форму для випікання.
5. Зверху викладаємо нарізаний навпіл кумкват і посипаємо цукром. Відправляємо в духовку на 30 хвилин. Температура духовки повинна бути 190 градусів.
6. Після запікання даємо нашому кексу трохи постояти, після чого його можна нарізати і подавати до столу.
7. Під час випікання кекс з кумквата добре піднімається і виходить досить пишним. Все це за рахунок кефіру і розпушувача. Начинкою можуть бути будь-які фрукти або ягоди.