Рецепт Кекс з кумквата фото

Кекс з кумквата
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Борошно , Молочні продукти , Фрукти , Кефір , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Нарешті я зважилася приготувати кекс з кумквата. Цей фрукт в чистому вигляді дуже кислий (як лимон), а в запеченому вигляді - просто приголомшливий! З кумкватом дуже смачна і запіканка, теж раджу.

Опис приготування:

Кумкват - приголомшливий екзотичний фрукт, який ідеально підходить для солодкої випічки. Завдяки кислого смаку він відмінно доповнює солодке тісто. Такий кекс можна готувати з будь-якою начинкою. Дуже раджу вам подивитися, як приготувати кекс з кумквата саме за цим рецептом.

  • Кефір - 150 мілілітрів
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйце - 1 штук
  • Цукор - 100 грам
  • Борошно - 200 грам
  • Розпушувач - 1 чайних ложок
  • Kumkvat - 150 грам
кекс з кумквата - фото крок 1
1. Збиваємо яйця з цукром, додаємо сіль, ванілін (за смаком) і розпушувач. Вливаємо кефір і продовжуємо збивати.
кекс з кумквата - фото крок 2
2. Вливаємо розтоплене вершкове масло і продовжуємо збивати.
кекс з кумквата - фото крок 3
3. У самому кінці додаємо борошно і продовжуємо замішувати тісто.
кекс з кумквата - фото крок 4
4. За консистенцією воно повинно вийти як густа сметана. Тепер викладаємо тісто в змащену маслом форму для випікання.
кекс з кумквата - фото крок 5
5. Зверху викладаємо нарізаний навпіл кумкват і посипаємо цукром. Відправляємо в духовку на 30 хвилин. Температура духовки повинна бути 190 градусів.
кекс з кумквата - фото крок 6
6. Після запікання даємо нашому кексу трохи постояти, після чого його можна нарізати і подавати до столу.
кекс з кумквата - фото крок 7
7. Під час випікання кекс з кумквата добре піднімається і виходить досить пишним. Все це за рахунок кефіру і розпушувача. Начинкою можуть бути будь-які фрукти або ягоди.

Схожі рецепти