Мармелад з агрусу
(покроковий рецепт з фото)
По-справжньому корисний мармелад можна приготувати тільки в домашніх уязика. Смачний, натуральний і дуже гарний десерт можна легко зробити своїми руками.
Мармелад з агрусу готуйте так: ягоди подрібніть в пюре за допомогою блендера і доведіть до кипіння. Потім протріть м'якоть через сито і уварити в два рази. Додайте цукор, а через півгодини вилийте в форму і охолодіть до повного застигання. Готовий мармелад наріжте і обваляйте в цукрі. Приємного чаювання!
- Цукор - 550 грам
- Агрус - 1 кілограм
- Коньяк - 1 Чайна ложка
Агрус подрібніть в блендері до стану пюре і доведіть до кипіння на плиті.
Потім ретельно протріть м'якоть через сито.
Протерте пюре знову поставте на вогонь і варіть, поки об'єм не зменшиться в два рази. Потім, помішуючи, засипте цукор і після цього варіть на слабкому вогні ще півгодини. Переливаємо пюре знову в каструлю, ставимо на вогонь і уварюємо його приблизно в 2 рази.
Форму для застигання мармеладу змастіть коньяком.
Вилийте гарячий мармелад в форму, накрийте пергаментом і охолодіть до кімнатної температури. Потім поставте в холодильник для остаточного застигання. Готовий мармелад наріжте і обваляйте в цукрі.