Рецепт Мармелад з агрусу фото

Мармелад з агрусу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Агрус
Вегетаріанське харчування
На сніданок
Десерти, Мармелад

По-справжньому корисний мармелад можна приготувати тільки в домашніх уязика. Смачний, натуральний і дуже гарний десерт можна легко зробити своїми руками.

Мармелад з агрусу готуйте так: ягоди подрібніть в пюре за допомогою блендера і доведіть до кипіння. Потім протріть м'якоть через сито і уварити в два рази. Додайте цукор, а через півгодини вилийте в форму і охолодіть до повного застигання. Готовий мармелад наріжте і обваляйте в цукрі. Приємного чаювання!

  • Цукор - 550 грам
  • Агрус - 1 кілограм
  • Коньяк - 1 Чайна ложка
мармелад з агрусу - фото крок 1
Агрус подрібніть в блендері до стану пюре і доведіть до кипіння на плиті.
мармелад з агрусу - фото крок 2
Потім ретельно протріть м'якоть через сито.
мармелад з агрусу - фото крок 3
Протерте пюре знову поставте на вогонь і варіть, поки об'єм не зменшиться в два рази. Потім, помішуючи, засипте цукор і після цього варіть на слабкому вогні ще півгодини. Переливаємо пюре знову в каструлю, ставимо на вогонь і уварюємо його приблизно в 2 рази.
мармелад з агрусу - фото крок 4
Форму для застигання мармеладу змастіть коньяком.
мармелад з агрусу - фото крок 5
Вилийте гарячий мармелад в форму, накрийте пергаментом і охолодіть до кімнатної температури. Потім поставте в холодильник для остаточного застигання. Готовий мармелад наріжте і обваляйте в цукрі.

Схожі рецепти