Рецепт Компот з агрусу фото

Компот з агрусу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Фрукти, Агрус, Лимон
Вегетаріанське харчування
На швидку руку, Літні
Солодке, Заготовки

Хочу поділитися улюбленим рецептом компоту. Я дуже люблю агрус в вареннях, джемах, компотах і випічці. Сьогоднішній компот чудово освіжає в літню спеку, а може і стати в нагоді взимку! дивіться!

У рецепті немає нічого складного. Кількість продуктів і води індивідуально, залежить від розміру ягід та іншого. Головне: простерилизуйте літрові банки, наповніть підготовленим агрусом, додайте шматочки лимона, листочки м'яти, цукру по три столових ложки і залийте водою, скільки увійде. Такий компот можна закатати на зиму або остудити в холодильнику і пити зараз! Отже, дивіться, як приготувати компот з агрусу. Хай щастить!

  • Літрова банка - 1 штука
  • Агрус - За смаком (третину банки літрової)
  • Лимон - 1-2 штук (колечка)
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • М'ята - 1-2 штук (гілочки)
  • Вода - За смаком (скільки увійде в банку)
компот з агрусу - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. М'яту добре промийте в холодній воді, у агрусу обріжте хвостики, простерилизуйте банки і кришки.
компот з агрусу - фото крок 2
Листочки м'яти обірвемо з гілочок, лимон поріжте довільно шматочками.
компот з агрусу - фото крок 3
У стерильну банку покладіть третину банки ягід, пару кілець лимона, листочки однієї гілочки м'яти.
компот з агрусу - фото крок 4
Залийте окропом. Прикрийте кришкою і залиште на 5 хвилин.
компот з агрусу - фото крок 5
Злийте воду, доведіть її знову до кипіння, залийте назад в банку, всипте цукор і закатати компот. Загорніть в ковдру, залиште на добу, після можна віднести в прохолодне місце для зберігання.

Схожі рецепти