Компот з агрусу
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися улюбленим рецептом компоту. Я дуже люблю агрус в вареннях, джемах, компотах і випічці. Сьогоднішній компот чудово освіжає в літню спеку, а може і стати в нагоді взимку! дивіться!
У рецепті немає нічого складного. Кількість продуктів і води індивідуально, залежить від розміру ягід та іншого. Головне: простерилизуйте літрові банки, наповніть підготовленим агрусом, додайте шматочки лимона, листочки м'яти, цукру по три столових ложки і залийте водою, скільки увійде. Такий компот можна закатати на зиму або остудити в холодильнику і пити зараз! Отже, дивіться, як приготувати компот з агрусу. Хай щастить!
- Літрова банка - 1 штука
- Агрус - За смаком (третину банки літрової)
- Лимон - 1-2 штук (колечка)
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- М'ята - 1-2 штук (гілочки)
- Вода - За смаком (скільки увійде в банку)
Підготуйте необхідні продукти. М'яту добре промийте в холодній воді, у агрусу обріжте хвостики, простерилизуйте банки і кришки.
Листочки м'яти обірвемо з гілочок, лимон поріжте довільно шматочками.
У стерильну банку покладіть третину банки ягід, пару кілець лимона, листочки однієї гілочки м'яти.
Залийте окропом. Прикрийте кришкою і залиште на 5 хвилин.
Злийте воду, доведіть її знову до кипіння, залийте назад в банку, всипте цукор і закатати компот. Загорніть в ковдру, залиште на добу, після можна віднести в прохолодне місце для зберігання.