Рецепт Маринований короп фото

Маринований короп
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Короп
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл

Соковиту мариновану рибу можна приготувати і в домашніх умовах, якщо у вас є під рукою філе коропа або сазана. Вам буде потрібно приблизно 2-3 дня, щоб подати апетитне блюдо на обід або вечерю.

Апетитну і ароматну мариновану рибу можна подати як на святковий стіл, так і в будні. Закуска прекрасно зберігається в холодильнику близько тижня, хоча ніколи не доживає до остаточного терміну - її з'їдають разом з відвареною картоплею або як самостійну закуску під чарочку біленької!

  • Файл Короп - 350 грам
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Перець чорний горошок - 10-15 штук
  • Лавровий лист - 5 штук
  • Зерна гірчиці - 1 Чайна ложка
  • Оцет 6% - 3 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
маринований короп - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти. Свіжого коропа попатраєте, промийте, очистіть від луски і отфілеруйте.
маринований короп - фото крок 2
Змішайте сіль і цукор, обмажте цією сумішшю філе коропа з обох сторін і викладіть на тарілку. Накрийте харчової плівкою і помістіть в холодильник мінімум на добу, максимум - на двоє. Кожен день перевертайте філе на іншу сторону для рівномірної просолкі.
маринований короп - фото крок 3
Через зазначений час з риби виділиться рідина, філе "втягне" в себе стільки солі, скільки буде потрібно. Промийте його від спецій.
маринований короп - фото крок 4
Наріжте на частини і викладіть в глибоку ємність. Всипте горошини чорного перцю, зерна гірчиці і лаврове листя. Влийте оцет і рослинне масло. З невеликим натиском перемішайте вміст ємності і помістіть в холодильник ще на добу.
маринований короп - фото крок 5
Через зазначений час подайте до столу маринованого коропа разом з нарізаним ріпчаста цибулею, не забувши відварити картоплю або приготувати картопляне пюре.

Схожі рецепти