Маринований короп
(покроковий рецепт з фото)
Соковиту мариновану рибу можна приготувати і в домашніх умовах, якщо у вас є під рукою філе коропа або сазана. Вам буде потрібно приблизно 2-3 дня, щоб подати апетитне блюдо на обід або вечерю.
Апетитну і ароматну мариновану рибу можна подати як на святковий стіл, так і в будні. Закуска прекрасно зберігається в холодильнику близько тижня, хоча ніколи не доживає до остаточного терміну - її з'їдають разом з відвареною картоплею або як самостійну закуску під чарочку біленької!
- Файл Короп - 350 грам
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний горошок - 10-15 штук
- Лавровий лист - 5 штук
- Зерна гірчиці - 1 Чайна ложка
- Оцет 6% - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
Підготуйте зазначені інгредієнти. Свіжого коропа попатраєте, промийте, очистіть від луски і отфілеруйте.
Змішайте сіль і цукор, обмажте цією сумішшю філе коропа з обох сторін і викладіть на тарілку. Накрийте харчової плівкою і помістіть в холодильник мінімум на добу, максимум - на двоє. Кожен день перевертайте філе на іншу сторону для рівномірної просолкі.
Через зазначений час з риби виділиться рідина, філе "втягне" в себе стільки солі, скільки буде потрібно. Промийте його від спецій.
Наріжте на частини і викладіть в глибоку ємність. Всипте горошини чорного перцю, зерна гірчиці і лаврове листя. Влийте оцет і рослинне масло. З невеликим натиском перемішайте вміст ємності і помістіть в холодильник ще на добу.
Через зазначений час подайте до столу маринованого коропа разом з нарізаним ріпчаста цибулею, не забувши відварити картоплю або приготувати картопляне пюре.