Маринований дайкон
(покроковий рецепт з фото)
Маринований дайкон - проста в приготуванні і просто чудова закуска або гарнір. Здивуйте своїх гостей цим чудовим маринованим овочем!
Dajkon - це японська біла редька, яка повсюдно зростає і на території Росії. Грошова цінність дайкона невелика, але харчова - просто величезна! Dajkon, як і багато інших сорти редьки - шалено корисний овоч, який по можливості необхідно включати в раціон якомога частіше. Однак що приготувати з дайкона - питання для багатьох нерозв'язний. Для таких людей і викладаю цей рецепт маринованого дайкона. Спробуйте - це не гірше наших традиційних солоних огірочків!
- Dajkon - 2 кілограма
- Цукор - 200 грам
- Сіль - 50 грам
- Горілка - 250 мілілітрів
- Шкурки апельсина - - За смаком
- Червоний гострий перець - - За смаком
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Гілочки селери - 2-3 штук
- Часник - 4-5 зубчиків
- Журавлина sushenaya - 1 Ст. Ложка
Ось так виглядає дайкон. Його необхідно нарізати на порційні барила довжиною близько 10 см (якщо хочете, щоб дайкон маринувався швидше, наріжте трохи дрібніше).
Всі інгредієнти для маринаду (сіль, цукор, горілка, апельсинові шкурки, гострий перець, куркума, селера, часник і журавлина) змішуємо в невеликій каструльці і доводимо до кипіння. Нарізаний дайкон кладемо в целофановий пакет і заливаємо охолодженим маринадом.
Пакет щільно зав'язуємо і ставимо на 3-5 днів під гніт. У холодильник ставити не треба - нехай маринується при кімнатній температурі.
Через 3-5 днів маринований дайкон готовий - його можна подавати до столу в якості закуски або гарніру, а можна зберігати в холодильнику. Смачного!