Рецепт Маринований дайкон фото

Маринований дайкон
(покроковий рецепт з фото)

Японська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 5 дн. 0 г. 0 хв.

Маринований дайкон - проста в приготуванні і просто чудова закуска або гарнір. Здивуйте своїх гостей цим чудовим маринованим овочем!

Опис приготування:

Dajkon - це японська біла редька, яка повсюдно зростає і на території Росії. Грошова цінність дайкона невелика, але харчова - просто величезна! Dajkon, як і багато інших сорти редьки - шалено корисний овоч, який по можливості необхідно включати в раціон якомога частіше. Однак що приготувати з дайкона - питання для багатьох нерозв'язний. Для таких людей і викладаю цей рецепт маринованого дайкона. Спробуйте - це не гірше наших традиційних солоних огірочків!

  • Dajkon - 2 кілограма
  • Цукор - 200 грам
  • Сіль - 50 грам
  • Горілка - 250 мілілітрів
  • Шкурки апельсина - - За смаком
  • Червоний гострий перець - - За смаком
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Гілочки селери - 2-3 штук
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Журавлина sushenaya - 1 Ст. Ложка
маринований дайкон - фото крок 1
Ось так виглядає дайкон. Його необхідно нарізати на порційні барила довжиною близько 10 см (якщо хочете, щоб дайкон маринувався швидше, наріжте трохи дрібніше).
маринований дайкон - фото крок 2
Всі інгредієнти для маринаду (сіль, цукор, горілка, апельсинові шкурки, гострий перець, куркума, селера, часник і журавлина) змішуємо в невеликій каструльці і доводимо до кипіння. Нарізаний дайкон кладемо в целофановий пакет і заливаємо охолодженим маринадом.
маринований дайкон - фото крок 3
Пакет щільно зав'язуємо і ставимо на 3-5 днів під гніт. У холодильник ставити не треба - нехай маринується при кімнатній температурі.
маринований дайкон - фото крок 4
Через 3-5 днів маринований дайкон готовий - його можна подавати до столу в якості закуски або гарніру, а можна зберігати в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти