Маринований часник
(покроковий рецепт з фото)
Час приготування: 11 дн. 2 г. 0 хв.
Пропоную вам рецепт прекрасної домашньої заготовки про запас - варіант, як приготувати маринований часник. Все геніальне просто!
Кількість порцій: 1
- Стрілки часнику - 500 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Цукор - 25 грам
- Сіль - 25 грам
- Оцет - 50 мілілітрів
- Спеції - За смаком (перець горошком, кріп, м'ята, лист вишні і смородини і т.Д.)
1. Приготуйте необхідні продукти для маринування. Ретельно вимийте зелень і часник. Обірвіть головки у часнику. Стануть в нагоді тільки самі стебла.
2. Поріжте стебла на невеликі шматочки (для зручності маринування).
3. Доведіть до кипіння невелику кількість води. Киньте стебла і проваріть при середньому кипінні 3 хвилини. Після відкиньте на друшляк стікати.
4. Візьміть заздалегідь підготовлену стерильну баночку. Складіть спочатку спеції, по листочку смородини, вишні, м'яти. Для гостроти можна додати перчика чилі. Потім заповніть баночку часником до верху. І залийте маринадом (його готують з води, оцту, пісочний і сіль). Накрийте кришкою і маринують в прохолодному місці не менше двох тижнів. Можна закатати і залишити зберігається в коморі всю зиму.