Рецепт Маринований часник фото

Маринований часник
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Американська кухня
Овочі , Часник
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Час приготування: 11 дн. 2 г. 0 хв.

Пропоную вам рецепт прекрасної домашньої заготовки про запас - варіант, як приготувати маринований часник. Все геніальне просто!

Кількість порцій: 1
  • Стрілки часнику - 500 грам
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Цукор - 25 грам
  • Сіль - 25 грам
  • Оцет - 50 мілілітрів
  • Спеції - За смаком (перець горошком, кріп, м'ята, лист вишні і смородини і т.Д.)
маринований часник - фото крок 1
1. Приготуйте необхідні продукти для маринування. Ретельно вимийте зелень і часник. Обірвіть головки у часнику. Стануть в нагоді тільки самі стебла.
маринований часник - фото крок 2
2. Поріжте стебла на невеликі шматочки (для зручності маринування).
маринований часник - фото крок 3
3. Доведіть до кипіння невелику кількість води. Киньте стебла і проваріть при середньому кипінні 3 хвилини. Після відкиньте на друшляк стікати.
маринований часник - фото крок 4
4. Візьміть заздалегідь підготовлену стерильну баночку. Складіть спочатку спеції, по листочку смородини, вишні, м'яти. Для гостроти можна додати перчика чилі. Потім заповніть баночку часником до верху. І залийте маринадом (його готують з води, оцту, пісочний і сіль). Накрийте кришкою і маринують в прохолодному місці не менше двох тижнів. Можна закатати і залишити зберігається в коморі всю зиму.

Схожі рецепти