Маринований бамбук
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите пробувати екзотичні страви, зверніть увагу на цей цікавий і оригінальний варіант, як приготувати маринований бамбук. Чудова пікантна закуска, яка вас точно здивує!
Кількість води і оцту вказано досить умовно, так як все залежить від розміру баночки або іншої ємності, в якій ви будете маринувати бамбук. Закуска хороша тим, що її можна зберігати в холодильнику до двох місяців.
- Бамбук - 6-7 штук
- Часник - 2-5 зубчиків
- Гострий перець - За смаком
- Рисовий оцет - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
1. Очистіть пагони і розріжте. Викладіть в каструльку з водою, додайте дрібку солі і пробланшуйте хвилин 5-7. Якщо бамбук все ще щільний, залиште ще на 5 хвилин. Після воду злийте.
2. У каструльці з'єднайте оцет і воду. Додайте часник, перець за смаком і викладіть бамбук. Доведіть маринад до кипіння і на повільному вогні варите 10-15 хвилин.
3. Готові пагони перекладіть в чисту баночку, залийте маринадом і після охолодження приберіть в холодильник. До речі, спробувати, що вийшло, можна вже через пару годин.