Мариновані опеньки в маслі
(покроковий рецепт з фото)
На день народження, ювілей або будь-яке інше свято найкраща закуска на всі часу - це мариновані опеньки. Варіантів їх приготування так багато, що важко вибрати, тому я пропоную вам свій.
Всі люблять мариновані грибочки, але не всім подобається їх робити, тому багато хто просто купують вже готові в магазині, але ж своє набагато смачніше. Тому я пропоную не лінуватися і в цьому році заготовити хоча б пару баночок маринованих опеньків в маслі в домашніх умовах. Як тільки ви приступите до справи, то відразу зрозумієте, наскільки тут все легко і просто, а який приголомшливий смак буде у ваших грибочків - магазинні не йдуть ні в якій порівняння. Так що обов'язково спробуйте цей простий рецепт маринованих опеньків в маслі, я впевнена, ви легко з ним впораєтеся, а взимку зможете почастувати домашніх смачними грибочками власного виробництва.
- Опеньки свіжі - 2 кілограма
- Масло рослинне - 600-700 мілілітрів (нерафінована)
- Вода - 1 літр
- Оцтова есенція - 1, 5 чайних ложки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 3, 5-4 Ст. Ложки
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Чорний перець горошком - 10-11 штука
- Запашний перець горошком - 5-6 штук
- Гвоздика - 3-6 штук
- Кориця в паличках - 1 штука
- Лавровий лист - 6-8 штук
- Перець гострий свіжий - 1-2 штук (можна не додавати)
- Парасольки кропу - 2-3 штук