Рецепт Мариновані опеньки в маслі фото

Мариновані опеньки в маслі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Гриби, Опеньки
Дієтичне харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Маринування

На день народження, ювілей або будь-яке інше свято найкраща закуска на всі часу - це мариновані опеньки. Варіантів їх приготування так багато, що важко вибрати, тому я пропоную вам свій.

Всі люблять мариновані грибочки, але не всім подобається їх робити, тому багато хто просто купують вже готові в магазині, але ж своє набагато смачніше. Тому я пропоную не лінуватися і в цьому році заготовити хоча б пару баночок маринованих опеньків в маслі в домашніх умовах. Як тільки ви приступите до справи, то відразу зрозумієте, наскільки тут все легко і просто, а який приголомшливий смак буде у ваших грибочків - магазинні не йдуть ні в якій порівняння. Так що обов'язково спробуйте цей простий рецепт маринованих опеньків в маслі, я впевнена, ви легко з ним впораєтеся, а взимку зможете почастувати домашніх смачними грибочками власного виробництва.

  • Опеньки свіжі - 2 кілограма
  • Масло рослинне - 600-700 мілілітрів (нерафінована)
  • Вода - 1 літр
  • Оцтова есенція - 1, 5 чайних ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - 3, 5-4 Ст. Ложки
  • Цукор - 3-4 Ст. Ложок
  • Чорний перець горошком - 10-11 штука
  • Запашний перець горошком - 5-6 штук
  • Гвоздика - 3-6 штук
  • Кориця в паличках - 1 штука
  • Лавровий лист - 6-8 штук
  • Перець гострий свіжий - 1-2 штук (можна не додавати)
  • Парасольки кропу - 2-3 штук
мариновані опеньки в маслі - фото крок 1
Отже, промиваємо опеньки в проточній воді кілька разів і відкидаємо на друшляк. Потім Викладаємо гриби в каструлю і заливаємо водою, варимо приблизно 25-30 хвилин.
мариновані опеньки в маслі - фото крок 2
Поки грибочки варяться, приготуємо маринад, для цього наливаємо в каструльку літр води, додаємо всі спеції, кріп, сіль і цукор, варимо маринад 5-7 хвилин. Потім вливаємо олію і варимо все ще хвилин 7-9. Поки готується маринад, обдаємо гострий перець окропом двічі.
мариновані опеньки в маслі - фото крок 3
Тепер ми за допомогою шумівки викладаємо гриби в стерилізовані банки, додаємо гострий перчик, часник і оцтову есенцію, заливаємо все маринадом. Закриваємо банки щільно кришками, перевертаємо їх дном вгору і залишаємо до повного охолодження. Зберігаємо гриби в темному і прохолодному місці.

Схожі рецепти