Мариновані лисички з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто недооцінює ці гриби, а даремно! Адже мариновані лисички виходять надзвичайно смачними! Така консервація завжди актуальна на столі, а особливо приємно буде відкрити баночку лисичок взимку!
Це простий рецепт приготування маринованих лисичок з корицею. Готову консервацію зберігайте в холодильнику до вживання. Також можна зберігати гриби в погребі, прохолодному і сухому. Єдиний момент, не зберігайте їх занадто довго - гриби особливий продукт! Дуже смачно гриби вживати з відвареною картоплею або гречкою. Хай щастить!
- Лісіцкі - 1 кілограм
- Вода - 600 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Гвоздика - 2 штуки
- Перець горошком - 4-5 штук
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Чайна ложка
Гриби замочіть на 2-3 години в воді, потім промийте і очистіть від всіх непотрібних частинок.
Потім відварюємо гриби в підсоленій воді. Лисички опустилися на дно - готово!
Потім відварюємо гриби в підсоленій воді. Лисички опустилися на дно - готово!
Відкиньте гриби на друшляк.
У каструлю налийте 600 мл води, засипте по 1 ст.Л. Сіль і пісочний, 1 ç.l. Кориці. Доводимо до кипіння і додаємо гриби і спеції. Дайте грибам прокипеть 10 хвилин і додайте оцет.
Розкладаємо гриби в стерильні баночки і заливаємо маринадом. Закриваємо і ставимо остигати. Зберігатися консервація в холодильнику. Смачного!