Рецепт Мариновані лисички з корицею фото

Мариновані лисички з корицею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Лісіцкі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Багато хто недооцінює ці гриби, а даремно! Адже мариновані лисички виходять надзвичайно смачними! Така консервація завжди актуальна на столі, а особливо приємно буде відкрити баночку лисичок взимку!

Опис приготування:

Це простий рецепт приготування маринованих лисичок з корицею. Готову консервацію зберігайте в холодильнику до вживання. Також можна зберігати гриби в погребі, прохолодному і сухому. Єдиний момент, не зберігайте їх занадто довго - гриби особливий продукт! Дуже смачно гриби вживати з відвареною картоплею або гречкою. Хай щастить!

  • Лісіцкі - 1 кілограм
  • Вода - 600 мілілітрів
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Перець горошком - 4-5 штук
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Оцет - 1 Чайна ложка
мариновані лисички з корицею - фото крок 1
Гриби замочіть на 2-3 години в воді, потім промийте і очистіть від всіх непотрібних частинок.
Потім відварюємо гриби в підсоленій воді. Лисички опустилися на дно - готово!
мариновані лисички з корицею - фото крок 2
Відкиньте гриби на друшляк.
мариновані лисички з корицею - фото крок 3
У каструлю налийте 600 мл води, засипте по 1 ст.Л. Сіль і пісочний, 1 ç.l. Кориці. Доводимо до кипіння і додаємо гриби і спеції. Дайте грибам прокипеть 10 хвилин і додайте оцет.
мариновані лисички з корицею - фото крок 4
Розкладаємо гриби в стерильні баночки і заливаємо маринадом. Закриваємо і ставимо остигати. Зберігатися консервація в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти