Мариновані лисички на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати дуже класну закуску на зиму? Спробуйте замаринувати лисички! Лисички виходять дуже пікантними і смачними, поєднуються з будь-якими гарнірами. Також, з них можна готувати салати.
Приготуємо мариновані лисички на зиму в домашніх умовах. Спершу потрібно відварити гриби до готовності. Потім воду зливаємо і заливаємо "свіжої" гарячою водою, додавши спеції, сіль і цукор. Варимо ще 15 хвилин, в кінці додаємо оцет. На дно стерилізованих банок кладемо часник і петрушку, потім викладаємо гриби і заливаємо все маринадом. Чекаємо, поки банки охолонуть, потім зберігаємо в холодильнику і чи прохолодному погребі. Лисички будуть готові до вживання вже через 4-5 годин. Хай щастить!
- Лісіцкі - 1 кілограм
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Перець горошком - 10 штук
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Гвоздика - 3 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Оцет - 100 мілілітрів
- Вода - За смаком
Лисички перебираємо і ретельно промиваємо під холодною водою.
Складаємо гриби в глибоку каструлю і заливаємо водою. Доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин, видаляючи піну. Зливаємо воду і заливаємо гриби гарячою водою, додавши спеції, сіль і цукор. Перемішуємо і варимо ще 15 хвилин, додавши в кінці оцет.
На дно стерилізованих банок кладемо зубчики часнику і гілочки кропу. Розкладаємо гриби по банках, заливаємо маринадом і закриваємо кришками. Укутуємо банки до повного охолодження, потім зберігаємо в холодильнику. Смачного!