Рецепт Мариновані лисички з часником фото

Мариновані лисички з часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Гриби, Часник, Лісіцкі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Роздільне харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Ну ось і прийшов сезон збору грибів, відповідно і їх заготовки на зиму. Пропоную маринувати грибочки з часником, виходить дуже смачно, як мені здається. Адже не дарма ж я їх готую щороку!

Перед вами простий рецепт приготування маринованих лисичок з часником. Поділюся з вами холодним способом маринування грибів. Інгредієнти я брав з розрахунку на 1 літр води, якого вистачить на 2 банки по 0, 5 L. Не поспішайте відкривати консервацію, лисичкам потрібно деякий час, щоб просочитися маринадом, чим довше - тим краще. Гарного дня і вдалого приготування!

  • Лісіцкі - 1 кілограм
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль - 3 чайних ложки
  • Перець горошком - 5 штук
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Оцет - 2 чайних ложки
мариновані лисички з часником - фото крок 1
Лисички потрібно ретельно перебрати і промити.
мариновані лисички з часником - фото крок 2
Готуємо маринад. Кип'ятимо воду і додаємо в неї: цукор, сіль, перець (горошком), лавровий лист, часник, цибуля ріпчаста, гвоздику і 70% оцет. Після чого кип'ятимо ще пару хвилин і вимикаємо вогонь.
мариновані лисички з часником - фото крок 3
Грибочки відваріть в підсоленій воді 15 хвилин.
мариновані лисички з часником - фото крок 4
Відкиньте гриби на друшляк, воду злийте.
мариновані лисички з часником - фото крок 5
Закладаємо гриби в стерилізовані банки, заливаємо зверху остиглим маринадом. Закриваємо кришками і ставимо на зберігання в прохолодне місце. Смачного!

Схожі рецепти