Мариновані лисички з часником
(покроковий рецепт з фото)
Ну ось і прийшов сезон збору грибів, відповідно і їх заготовки на зиму. Пропоную маринувати грибочки з часником, виходить дуже смачно, як мені здається. Адже не дарма ж я їх готую щороку!
Перед вами простий рецепт приготування маринованих лисичок з часником. Поділюся з вами холодним способом маринування грибів. Інгредієнти я брав з розрахунку на 1 літр води, якого вистачить на 2 банки по 0, 5 L. Не поспішайте відкривати консервацію, лисичкам потрібно деякий час, щоб просочитися маринадом, чим довше - тим краще. Гарного дня і вдалого приготування!
- Лісіцкі - 1 кілограм
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 3 чайних ложки
- Перець горошком - 5 штук
- Лавровий лист - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Гвоздика - 2 штуки
- Оцет - 2 чайних ложки
Лисички потрібно ретельно перебрати і промити.
Готуємо маринад. Кип'ятимо воду і додаємо в неї: цукор, сіль, перець (горошком), лавровий лист, часник, цибуля ріпчаста, гвоздику і 70% оцет. Після чого кип'ятимо ще пару хвилин і вимикаємо вогонь.
Грибочки відваріть в підсоленій воді 15 хвилин.
Відкиньте гриби на друшляк, воду злийте.
Закладаємо гриби в стерилізовані банки, заливаємо зверху остиглим маринадом. Закриваємо кришками і ставимо на зберігання в прохолодне місце. Смачного!