Лисички мариновані
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 50 хв.
Мариновані гриби можна їсти окремо або додавати в салати, робити бутерброди та інше. Подивіться, як приготувати лисички мариновані досить просто. Це під силу навіть недосвідченої господині.
Опис приготування:
Побалувати себе смачними грибочками можна не тільки влітку або восени. Дуже приємно взимку дістати баночку грибочків і насолодитися їх насиченим смаком і приємним ароматом, та й влітку мариновані гриби підуть на ура. Така закуска відмінно підійде до будь-якого гарніру, салатів і іншим стравам.
- Лісіцкі - 1, 5 кілограма
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 6 Ст. Ложок
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Вода - 3 L
1. Зібрані або куплені гриби ретельно перебираємо, щоб при приготуванні не попалися підгнилі або зіпсовані. Добре промиваємо гриби від бруду, чистимо за потребою.
2. У каструлю наливаємо 2 літра води і ставимо її на вогонь. У киплячу воду додаємо 1 ложку солі і кладемо вимиті лисички. Чекаємо до закипання, зменшуємо до мінімуму і варимо 15 хвилин.
3. Для маринада на 1 літр води кладемо 5 столових ложок солі, 2 ложки цукру, оцет і доводимо до кипіння на середньому вогні. Готові гриби відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою. Перекладаємо гриби в гарячий маринад і варимо ще 15-20 хвилин. Готові гриби їмо відразу або закочує в заздалегідь стерилізовані банки.