Лисички мариновані
(покроковий рецепт з фото)
Мариновані гриби можна їсти окремо або додавати в салати, робити бутерброди та інше. Подивіться, як приготувати лисички мариновані досить просто. Це під силу навіть недосвідченої господині.
Побалувати себе смачними грибочками можна не тільки влітку або восени. Дуже приємно взимку дістати баночку грибочків і насолодитися їх насиченим смаком і приємним ароматом, та й влітку мариновані гриби підуть на ура. Така закуска відмінно підійде до будь-якого гарніру, салатів і іншим стравам.
- Лісіцкі - 1, 5 кілограма
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 6 Ст. Ложок
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Вода - 3 L
1. Зібрані або куплені гриби ретельно перебираємо, щоб при приготуванні не попалися підгнилі або зіпсовані. Добре промиваємо гриби від бруду, чистимо за потребою.
2. У каструлю наливаємо 2 літра води і ставимо її на вогонь. У киплячу воду додаємо 1 ложку солі і кладемо вимиті лисички. Чекаємо до закипання, зменшуємо до мінімуму і варимо 15 хвилин.
3. Для маринада на 1 літр води кладемо 5 столових ложок солі, 2 ложки цукру, оцет і доводимо до кипіння на середньому вогні. Готові гриби відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою. Перекладаємо гриби в гарячий маринад і варимо ще 15-20 хвилин. Готові гриби їмо відразу або закочує в заздалегідь стерилізовані банки.