Рецепт Мариновані грузді на зиму фото

Мариновані грузді на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Грузді
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Чи плануєте консервувати гриби на зиму? Пропоную простий спосіб маринування груздів, це абсолютно нехлопотно, до того ж гриби чудово зберігаються в прохолодному місці.

До вашої уваги - простий рецепт приготування маринованих груздів на зиму. У рецепті немає нічого складного. Гриби миємо, очищаємо і замочуємо у воді. Потім двічі варимо, додаємо сіль і спеції. Вуаля, все готово! Залишилося розкласти по банках і відправити на зберігання в прохолодне місце. До речі, вживати грузді можна вже на наступний день. Хай щастить!

  • Грузді - 3 кілограма
  • Сіль - 6 чайних ложок
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Перець чорний горошком - 6 штук
  • Оцет - 100 мілілітрів
мариновані грузді на зиму - фото крок 1
Грузді гарненько промиваємо і замочуємо у воді на кілька годин.
мариновані грузді на зиму - фото крок 2
Найбільші гриби поріжте, дрібні можна не різати. Заливаємо грузді водою, доводимо до кипіння і варимо ще 20 хвилин.
мариновані грузді на зиму - фото крок 3
Зливаємо воду і заливаємо свіжу, додаємо сіль ( 3 ç.l. З 1 літр) і спеції, варимо 20 хвилин.
мариновані грузді на зиму - фото крок 4
Зварені гриби розкладаємо в трилітрові баночки, додаємо зубчики часнику, заливаємо розсіл в якому варилися грузді і по 50 мл оцту. Баночки закриваємо кришками. Смачного!

Схожі рецепти