Мариновані грузді на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Чи плануєте консервувати гриби на зиму? Пропоную простий спосіб маринування груздів, це абсолютно нехлопотно, до того ж гриби чудово зберігаються в прохолодному місці.
До вашої уваги - простий рецепт приготування маринованих груздів на зиму. У рецепті немає нічого складного. Гриби миємо, очищаємо і замочуємо у воді. Потім двічі варимо, додаємо сіль і спеції. Вуаля, все готово! Залишилося розкласти по банках і відправити на зберігання в прохолодне місце. До речі, вживати грузді можна вже на наступний день. Хай щастить!
- Грузді - 3 кілограма
- Сіль - 6 чайних ложок
- Гвоздика - 2 штуки
- Перець чорний горошком - 6 штук
- Оцет - 100 мілілітрів
Грузді гарненько промиваємо і замочуємо у воді на кілька годин.
Найбільші гриби поріжте, дрібні можна не різати. Заливаємо грузді водою, доводимо до кипіння і варимо ще 20 хвилин.
Зливаємо воду і заливаємо свіжу, додаємо сіль ( 3 ç.l. З 1 літр) і спеції, варимо 20 хвилин.
Зварені гриби розкладаємо в трилітрові баночки, додаємо зубчики часнику, заливаємо розсіл в якому варилися грузді і по 50 мл оцту. Баночки закриваємо кришками. Смачного!