Рецепт Мариновані гливи фото

Мариновані гливи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Спеції , Прянощі , Приправи , Гвоздика
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 1 дн. 1 г. 0 хв.

Гливи відносяться до розряду тих грибів, які можна їсти вже на наступну добу, після того як їх замаринували. Я пропоную вам дуже легкий і головне смачний рецепт їх маринування.

Опис приготування:

Глива просто чудовий у всіх відносинах гриб, не тільки завдяки його здатності швидко маринуватися, але і в силу своїх корисних властивостей. Як виявилося ці грибочки можна вирощувати навіть в домашніх умовах при бажанні. Але зараз не про це. Тут я хотіла б розповісти вам, як приготувати мариновані гливи дуже швидко і смачно так, щоб вже завтра ви могли пригощати грибочками гостей. Це один з найулюбленіших рецептів мого чоловіка, так як гриби - це все-таки чоловіча справа. Отже, нижче я пропоную докладний рецепт маринованих глив з фото.

  • Гливи (середнього розміру) - 2 кілограма
  • Сухі стебла кропу - 200 грам
  • Чорний перець горошком - 20 штук
  • Гвоздика в зернах - 15 штук
  • Сіль - 4 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оцет винний - 2-3 Ст. Ложок
мариновані гливи - фото крок 1
Перш за все гриби слід ретельно промити і очистити від сміття. Потім ми відокремлюємо ніжку від капелюшки, якщо є дуже великі капелюшки або довгі ніжки, то розрізаємо їх навпіл.
мариновані гливи - фото крок 2
Перекладаємо гриби в глибоку каструлю і заливаємо водою. Ламаємо кріп і додаємо його разом з гвоздикою і перцем до грибам.
мариновані гливи - фото крок 3
Ставимо каструлю на вогонь і, як тільки вода закипить, нам необхідно додати в неї сіль і цукор.
мариновані гливи - фото крок 4
Коли вода знову закипить, ми вливаємо в каструлю 2-3 ложки винного оцту.
мариновані гливи - фото крок 5
Варимо гливи на повільному вогні протягом півгодини, цього буде цілком достатньо. Не забувайте в процесі приготування іноді пробувати маринад, бо в кінцевому підсумку він повинен вийти трохи пересоленим. Коли час вийде, ми знімаємо каструлю з вогню і даємо нашим грибам охолонути. Остигнули гливи розкладаємо по банках (повинно вийти приблизно 2 літрові банки), поверх укладаємо кріп і прянощі і заливаємо маринадом. Просто закриваємо банки кришками і ставимо в холодильник.
мариновані гливи - фото крок 6
Ви можете їсти мариновані гливи вже завтра, а можете відкласти на потім, так як в такому вигляді вони можуть зберігатися близько місяця.

Схожі рецепти