Рецепт Маринована капуста з буряком фото

Маринована капуста з буряком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація , Маринування
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 5 дн. 13 г. 0 хв.

Таку капусту можна не тільки закочувати на зиму, але і маринувати для їжі на кожен день.

Опис приготування:

Щоб приготувати капусту, потрібно її та інші овочі порізати, укласти в банки і залити киплячим маринадом. Засукайте, якщо збираєтеся довго зберігати. Або просто залийте маринадом. Маринувати потрібно 5-7 днів, потім можна після їсти.

  • Капуста - 2 кілограма
  • Часник - 10 зубчиків
  • Буряк - 2-3 штук
  • Вода - 1 літр
  • Цукор - 70 грам
  • Сіль - 3 чайних ложки
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Оцет 9% - 100 мілілітрів
  • Спецій - За смаком (лавровий лист, перець горошком, koriandr)
маринована капуста з буряком - фото крок 1
Підготуємо продукти.
маринована капуста з буряком - фото крок 2
Часник ріжемо пластинками.
маринована капуста з буряком - фото крок 3
Капусту ріжемо квадратами невеликого розміру.
маринована капуста з буряком - фото крок 4
Буряк можна порізати довільно, як подобається.
маринована капуста з буряком - фото крок 5
Беремо стерильну баночку. Укладаємо капусту, буряк і часник, чергуючи. Зверху кладемо лавровий листочок.
маринована капуста з буряком - фото крок 6
Готуємо маринад. Доводимо воду до кипіння, вливаємо оцет, олія, додаємо сіль, цукор, спеції. Вимикаємо вогонь. Киплячим маринадом заливаємо капусту. Закочує за допомогою стерильних кришок і ключа. Перевертаємо банку, вкутуємо будь-що-небудь тепле. Як тільки банку повністю охолоне, можна перенести її в льох для зберігання.

Схожі рецепти