Маринована капуста з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Таку капусту можна не тільки закочувати на зиму, але і маринувати для їжі на кожен день.
Щоб приготувати капусту, потрібно її та інші овочі порізати, укласти в банки і залити киплячим маринадом. Засукайте, якщо збираєтеся довго зберігати. Або просто залийте маринадом. Маринувати потрібно 5-7 днів, потім можна після їсти.
- Капуста - 2 кілограма
- Часник - 10 зубчиків
- Буряк - 2-3 штук
- Вода - 1 літр
- Цукор - 70 грам
- Сіль - 3 чайних ложки
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Оцет 9% - 100 мілілітрів
- Спецій - За смаком (лавровий лист, перець горошком, koriandr)

Підготуємо продукти.

Часник ріжемо пластинками.

Капусту ріжемо квадратами невеликого розміру.

Буряк можна порізати довільно, як подобається.

Беремо стерильну баночку. Укладаємо капусту, буряк і часник, чергуючи. Зверху кладемо лавровий листочок.

Готуємо маринад. Доводимо воду до кипіння, вливаємо оцет, олія, додаємо сіль, цукор, спеції. Вимикаємо вогонь. Киплячим маринадом заливаємо капусту. Закочує за допомогою стерильних кришок і ключа. Перевертаємо банку, вкутуємо будь-що-небудь тепле. Як тільки банку повністю охолоне, можна перенести її в льох для зберігання.