Маринована капуста по-селянськи
(покроковий рецепт з фото)
Пряна і хрустка капуста з банки на зиму - частий гість на сімейному столі. Вона доповнить варену картоплю, стане гарніром до тушкованим м'яса і буде основою салату. Найкраще її підготувати самому.
Обов'язково прочитайте про те, як приготувати мариновану капусту по-селянськи. До неї також додається морква, яка дає не тільки колір, але і солодкуватий смак. Спробуйте варіант з буряком і солодким перцем. Ви можете закуску з'їсти відразу ж, а можете розкласти в банки з кришками на зиму.
- Білокачанна капуста - 2 кілограма
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
- Оцет - 150 мілілітрів
- Вода - 1 літр
- Морква - 2 штуки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Запашний перець горошком - 3 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Часник - 6 зубчиків
Капусту наріжте дрібною соломкою.
Очищену і помиту моркву натріть на великій тертці.
Тепер змішайте капусту і моркву. Додайте до них подрібнений часник.
Потім зробіть маринад. Каструлю з водою поставте на вогонь. Додайте в неї сіль, цукор, олія, перець і лавровий лист. Доведіть рідину до кипіння, відразу додайте оцет. Перемішайте.
Влийте маринад до овочів, можете перекласти їх в банки.
Залиште капусту маринуватися мінімум на 3 годин або sutki. Іноді помішуйте її. Через відведений час все буде готово. Смачного!