Рецепт Маринована капуста по-селянськи фото

Маринована капуста по-селянськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Морква
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування, По-селянськи

Пряна і хрустка капуста з банки на зиму - частий гість на сімейному столі. Вона доповнить варену картоплю, стане гарніром до тушкованим м'яса і буде основою салату. Найкраще її підготувати самому.

Обов'язково прочитайте про те, як приготувати мариновану капусту по-селянськи. До неї також додається морква, яка дає не тільки колір, але і солодкуватий смак. Спробуйте варіант з буряком і солодким перцем. Ви можете закуску з'їсти відразу ж, а можете розкласти в банки з кришками на зиму.

  • Білокачанна капуста - 2 кілограма
  • Рослинна олія - 150 мілілітрів
  • Оцет - 150 мілілітрів
  • Вода - 1 літр
  • Морква - 2 штуки
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Запашний перець горошком - 3 штуки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 6 зубчиків
маринована капуста по-селянськи - фото крок 1
Капусту наріжте дрібною соломкою.
маринована капуста по-селянськи - фото крок 2
Очищену і помиту моркву натріть на великій тертці.
маринована капуста по-селянськи - фото крок 3
Тепер змішайте капусту і моркву. Додайте до них подрібнений часник.
маринована капуста по-селянськи - фото крок 4
Потім зробіть маринад. Каструлю з водою поставте на вогонь. Додайте в неї сіль, цукор, олія, перець і лавровий лист. Доведіть рідину до кипіння, відразу додайте оцет. Перемішайте.
маринована капуста по-селянськи - фото крок 5
Влийте маринад до овочів, можете перекласти їх в банки.
маринована капуста по-селянськи - фото крок 6
Залиште капусту маринуватися мінімум на 3 годин або sutki. Іноді помішуйте її. Через відведений час все буде готово. Смачного!

Схожі рецепти