Капуста, квашена по-селянськи
(покроковий рецепт з фото)
Я пробував багато вишуканих екзотичних страв, але, повірте, жодне з них не проміняв би на квашену по-селянськи російську капусту! Соковита і хрустка капуста хороша і до м'яса, і вона, і в пиріжки.
Квашена по-селянськи капуста містить багато вітаміну С, тому (особливо - взимку) рекомендується абсолютно всім!
Як квасити капусту по-селянськи?
1. Капусту очистіть від зовнішніх листя, промийте (якщо треба), розріжте навпіл і видаліть качан.
2. Нашинкуйтекапусту гострим кухонним ножем або спеціальним ножем для різання капусти.
3. Очистіть і промийте морква, натріть на тертці.
4. У холодній воді розчиніть сіль.
5. В емальований тазик або велику каструлю викладайте шар капусти, потім шар моркви. Викладені шарами овочі залийте розсолом і залиште на 40 хвилин настоятися.
6. У чисті банки покладіть капусти, не вичавлюючи її і сильно не утрамбовуючи.
7. Банки кришкою не закривайте його, поставте їх в глибоку миску і залиште в теплі на три доби. Виливається з банок в миску розчин заливайте назад.
8. Після бродіння (з 4-5 добу) зарийте банки поліетиленовою кришкою і поставте в холод. На 10-ту добу капусту, квашену по-селянськи, можна їсти!
Смачного!
- Капуста білокачанна - 2-3 штук
- Морква - 5-7 штук
- Вода - 5 літрів
- Сіль - 250 грам
Як квасити капусту по-селянськи?
1. Капусту очистіть від зовнішніх листя, промийте (якщо треба), розріжте навпіл і видаліть качан.
2. Нашинкуйтекапусту гострим кухонним ножем або спеціальним ножем для різання капусти.
3. Очистіть і промийте морква, натріть на тертці.
4. У холодній воді розчиніть сіль.
5. В емальований тазик або велику каструлю викладайте шар капусти, потім шар моркви. Викладені шарами овочі залийте розсолом і залиште на 40 хвилин настоятися.
6. У чисті банки покладіть капусти, не вичавлюючи її і сильно не утрамбовуючи.
7. Банки кришкою не закривайте його, поставте їх в глибоку миску і залиште в теплі на три доби. Виливається з банок в миску розчин заливайте назад.
8. Після бродіння (з 4-5 добу) зарийте банки поліетиленовою кришкою і поставте в холод. На 10-ту добу капусту, квашену по-селянськи, можна їсти!
Смачного!