Рецепт Капуста, квашена по-селянськи фото

Капуста, квашена по-селянськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Квашення , По-селянськи , Кисле
Кількість порцій: 10
Час приготування: 7 дн. 22 г. 0 хв.

Я пробував багато вишуканих екзотичних страв, але, повірте, жодне з них не проміняв би на квашену по-селянськи російську капусту! Соковита і хрустка капуста хороша і до м'яса, і вона, і в пиріжки.

Опис приготування:

Квашена по-селянськи капуста містить багато вітаміну С, тому (особливо - взимку) рекомендується абсолютно всім!

Як квасити капусту по-селянськи?

1. Капусту очистіть від зовнішніх листя, промийте (якщо треба), розріжте навпіл і видаліть качан.

2. Нашинкуйтекапусту гострим кухонним ножем або спеціальним ножем для різання капусти.

3. Очистіть і промийте морква, натріть на тертці.

4. У холодній воді розчиніть сіль.

5. В емальований тазик або велику каструлю викладайте шар капусти, потім шар моркви. Викладені шарами овочі залийте розсолом і залиште на 40 хвилин настоятися.

6. У чисті банки покладіть капусти, не вичавлюючи її і сильно не утрамбовуючи.

7. Банки кришкою не закривайте його, поставте їх в глибоку миску і залиште в теплі на три доби. Виливається з банок в миску розчин заливайте назад.

8. Після бродіння (з 4-5 добу) зарийте банки поліетиленовою кришкою і поставте в холод. На 10-ту добу капусту, квашену по-селянськи, можна їсти!

Смачного!

  • Капуста білокачанна - 2-3 штук
  • Морква - 5-7 штук
  • Вода - 5 літрів
  • Сіль - 250 грам
Квашена по-селянськи капуста містить багато вітаміну С, тому (особливо - взимку) рекомендується абсолютно всім!

Як квасити капусту по-селянськи?

1. Капусту очистіть від зовнішніх листя, промийте (якщо треба), розріжте навпіл і видаліть качан.

2. Нашинкуйтекапусту гострим кухонним ножем або спеціальним ножем для різання капусти.

3. Очистіть і промийте морква, натріть на тертці.

4. У холодній воді розчиніть сіль.

5. В емальований тазик або велику каструлю викладайте шар капусти, потім шар моркви. Викладені шарами овочі залийте розсолом і залиште на 40 хвилин настоятися.

6. У чисті банки покладіть капусти, не вичавлюючи її і сильно не утрамбовуючи.

7. Банки кришкою не закривайте його, поставте їх в глибоку миску і залиште в теплі на три доби. Виливається з банок в миску розчин заливайте назад.

8. Після бродіння (з 4-5 добу) зарийте банки поліетиленовою кришкою і поставте в холод. На 10-ту добу капусту, квашену по-селянськи, можна їсти!

Смачного!

Схожі рецепти