Рецепт Маннік з варенням фото

Маннік з варенням
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Яйця , Крупи , Кефір , Манька
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Випічка , Манник
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Для шанувальників домашньої випічки без зайвого клопоту пропоную рецепт манника з варенням, який можна спекти як в духовці, так і в мультиварці. Це швидко і дуже смачно.

Опис приготування:

1. У глибоку миску всипати манну крупу і залити кефіром. Залишити хвилин на 15-20.

2. Тим часом можна в окремій мисочці збити яйця з цукром. Додати розпушувач і половину просіяного заздалегідь борошна.

3. Коли манка набубнявіє, з'єднати обидві маси і активно перемішати до однорідності. Залежно від консистенції, додати ще борошна.

4. Щоб маннік з варенням не був занадто"тугим" , тісто не варто робити занадто"крутим" .

5. Змастіть форму для випічки вершковим маслом і вилийте тісто. Надішліть форму в розігріту духовку хвилин на 20. Також рецепт манника з варенням підійде і для мультиварки.

6. Дістати злегка підрум'яниться корж і змастити верх варенням за смаком. Якщо воно занадто рідке, можна додати трохи кукурудзяного крохмалю.

7. За бажанням можна присипати кунжутом. Надіслати форму назад в духовку і випікати до готовності.

Після приготування пиріг потрібно добре остудити, а потім акуратно дістати з форми і подавати до столу.


  • Крупа манна - 200 грам
  • Кефір - 200 мілілітрів
  • Цукор - 150 грам
  • Борошно - 150-200 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
  • Варення - 150 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Кунжут - 1 Чайна ложка (по бажанню)
1. У глибоку миску всипати манну крупу і залити кефіром. Залишити хвилин на 15-20.

2. Тим часом можна в окремій мисочці збити яйця з цукром. Додати розпушувач і половину просіяного заздалегідь борошна.

3. Коли манка набубнявіє, з'єднати обидві маси і активно перемішати до однорідності. Залежно від консистенції, додати ще борошна.

4. Щоб маннік з варенням не був занадто"тугим" , тісто не варто робити занадто"крутим" .

5. Змастіть форму для випічки вершковим маслом і вилийте тісто. Надішліть форму в розігріту духовку хвилин на 20. Також рецепт манника з варенням підійде і для мультиварки.

6. Дістати злегка підрум'яниться корж і змастити верх варенням за смаком. Якщо воно занадто рідке, можна додати трохи кукурудзяного крохмалю.

7. За бажанням можна присипати кунжутом. Надіслати форму назад в духовку і випікати до готовності.

Після приготування пиріг потрібно добре остудити, а потім акуратно дістати з форми і подавати до столу.

Схожі рецепти