Маннік з малиною на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Манник - відмінний варіант для сімейного чаювання. Я поважаю цю випічку за доступність і простоту приготування. Кожен раз можна отримати пиріг з новим смаком. Сьогодні пропоную спекти з малиною.
Щоб маннік порадував своїм смаком, витримаєте час набухання манки з неодмінним перемішуванням. Тим самим крупа рівномірно просочиться і грудки не утворюються. Дотримуйтесь рецептурою і у вас все вийде.
- Манька - 150 грам
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Малина - 150 грам (свіжа або свіжозаморожена)
- Кефір - 300 мілілітрів(3, 2% жирності)
- Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 70 грам
- Ванілін - За смаком
- Цукор - 180 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти. Якщо ви використовуєте свіжоморожену малину, то необхідно розморозити її злегка, щоб не виділявся сік.
Насипте манку в чашу, залийте теплим кефіром, перемішайте і залиште на 30 хвилин.
Через кожні 10 хвилин помішуйте вміст чаші.
Розтопити вершкове масло.
По закінченню часу, до набряклої манки додайте яйце, цукор, ванілін, розтоплене масло. Ретельно перемішайте, щоб не було грудок.
Додайте борошно і розпушувач. Перемішайте.
Введіть в тісто малину. Якщо у вас виділився сік, злийте його. Зайва рідина пирога не потрібна. Перемішайте тісто з ягодами знизу - вгору акуратними рухами, намагаючись не пом'яти малину.
Широку форму рясно змастіть вершковим маслом. Вилийте в неї тісто, розрівняйте. Поставте випікатися в розігріту духовку до 180 градусів на 40-45 хвилин.
Готовий маннік дістаньте з духовки. Злегка охолодіть і подавайте до столу.
Смачного!