Рецепт Маннік на кефірі без борошна фото

Маннік на кефірі без борошна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Крупи, Манька
На полуденок, Для дітей
Випічка, Манник

В якості простого і бюджетного варіанту домашньої випічки пропоную вам дуже апетитний варіант, як приготувати маннік на кефірі без борошна. Ніжний, м'який і смачний пиріг для всієї родини.

1. У глибоку миску насипте манну крупу, влийте кефір. Акуратно все перемішайте і залиште хвилин на 25-30, щоб манка як слід набухла.

2. Паралельно можна збити в невеликій мисці яйця з дрібкою солі і цукром.

3. Додайте розм'якшене вершкове масло, продовжуйте збивати, поки маса не стане однорідною. При бажанні можна додати в рецепт приготування манника на кефірі без борошна горішки, цукати або сухофрукти, наприклад. Також можете використовувати сушені ягоди.

4. В крупу всипте ванілін, невеликими порціями з'єднайте масляну масу з манкою. Збийте тісто так, щоб не утворилися грудочки.

5. Форму для запікання змастіть трохи вершковим маслом і присипте жменею манки.

6. Викладіть тісто рівним шаром і відправте в розігріту духовку.

7. Випікається маннік на кефірі без борошна в домашніх умовах близько години при середній температурі.

8. Готовий пиріг звільніть від форми, остудіть і присипте цукровою пудрою. Також можна змастити жирної сметаною і запекти до рум'яної скоринки (5-6 хвилин) в духовці.

Подавати до столу маннік можна з улюбленим джемом або сметаною. Смачного!

  • Кефір - 300 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки
  • Манна крупа - 1.5 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Цукор - 150-200 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
1. У глибоку миску насипте манну крупу, влийте кефір. Акуратно все перемішайте і залиште хвилин на 25-30, щоб манка як слід набухла.

2. Паралельно можна збити в невеликій мисці яйця з дрібкою солі і цукром.

3. Додайте розм'якшене вершкове масло, продовжуйте збивати, поки маса не стане однорідною. При бажанні можна додати в рецепт приготування манника на кефірі без борошна горішки, цукати або сухофрукти, наприклад. Також можете використовувати сушені ягоди.

4. В крупу всипте ванілін, невеликими порціями з'єднайте масляну масу з манкою. Збийте тісто так, щоб не утворилися грудочки.

5. Форму для запікання змастіть трохи вершковим маслом і присипте жменею манки.

6. Викладіть тісто рівним шаром і відправте в розігріту духовку.

7. Випікається маннік на кефірі без борошна в домашніх умовах близько години при середній температурі.

8. Готовий пиріг звільніть від форми, остудіть і присипте цукровою пудрою. Також можна змастити жирної сметаною і запекти до рум'яної скоринки (5-6 хвилин) в духовці.

Подавати до столу маннік можна з улюбленим джемом або сметаною. Смачного!

Схожі рецепти