Рецепт Маннік без борошна фото

Маннік без борошна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Манька
Рецепти без шкоди
На полуденок
Випічка , Манник
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Якщо борошна в будинку не виявилося, а смачненького вже дуже хочеться, - відкрийте для себе цей економний і простий рецепт манника без борошна, і вже через годину ви зможете ласувати свіжою ароматною випічкою!

Опис приготування:

Цей простий рецепт манника без борошна належить, швидше за все, як раз до того виду рецептів, де готовий продукт"зліпили з того, що було" , - але менш смачним такий пиріг від цього не стає, повірте! Навіть навпаки, - манна крупа і вироби з неї взагалі вважаються набагато корисніше, ніж аналогічна випічка з додаванням борошна. Отже, приступаємо!


  • Манька - 1 Склянка
  • Кефір - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
1
Насамперед крупу, якщо потрібно, промиваємо, і заливаємо кефіром. Вона повинна хорошенечко набрякнути, так що, якщо час терпить, - залиште її розмокати якомога довше, тоді пиріг вийде ніжніше.
2
Масло розтоплюємо на водяній бані, або за допомогою мікрохвильової печі, і змішуємо його з цукром, так, щоб цукор розчинився хоча б частково.
3
Додамо цю рідку суміш до манки з кефіром, і ретельно розмішати, додавши ванілін.
4
Яйця збиваємо вінчиком вручну, або ж за допомогою блендера, і акуратно домішуємо до тесту.
5
Тісто має вийти рівномірним, без грудочок, і досить рідким. Переливаємо його в форму для запікання (яку, до речі, теж непогано було б посипати по краях манкою, щоб маннік згодом легко відокремився від стінок).
6
Відправимо в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на півгодини.
7
От і все! Готовність найкраще перевіряти зубочисткою, але акуратно, - пиріг у нас повинен вийде досить розсипчастим і ніжним, так що не нарушьте ненароком його структуру

Схожі рецепти