Маннік без борошна на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Недорогий, але дуже смачний і простий у приготуванні пиріг на основі манної крупи. Якщо ви ніколи не пробували маннік, то обов'язково виправте це!
Рецептів манника дуже багато. Я сьогодні поділюся з вами ідеєю, як приготувати маннік без борошна на сметані. У приготуванні немає нічого складно, всього п'ять найдоступніших і простих інгредієнтів, які напевно знайдуться в будь-якому будинку. Але незважаючи на це, пиріг виходить ніжний, м'який, повітряний і дуже смачний! Випічка прекрасна як без доповнень, так і з добавками і навіть може стати основою для торта. Беріть рецепт на замітку!
- Манна крупа - 180 грам
- Крем - 260 грам
- Цукор - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Яйця збийте з цукром до утворення білої піни.
Додайте сметану.
Перемішайте. Додайте манну крупу і соду.
Перемішайте все ще раз до однорідного стану.
Форму для випічки змастіть маслом, обсипте манкою і вилийте тісто. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою, на виході вона повинна бути сухою.
Маннік без борошна на сметані готовий. Дайте йому трохи охолонути, потім акуратно витягніть і подавайте на стіл.
При бажанні маннік можна присипати цукровою пудрою. Смачного!