Маннік класичний на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Приготування манника не займе багато часу. Пиріг виходить ніжний і делікатний по текстурі. Сьогодні розповім, як приготувати маннік класичний на кефірі, що за рецептом робиться без борошна.
Існують різні варіанти приготування манного пирога. В якості основи можуть бути використані різні молочні продукти: кефір, йогурт, кисле молоко, кисле молоко. Класичний рецепт не передбачає використання борошна або мінімізує її кількість. Саме тому пиріг виходить настільки ніжним і делікатним.
- Цукор - 1 Склянка
- Манька - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Яйця курячі - 2 штуки
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Сода - 1 щіпка
- Сухофрукти (родзинки) - За смаком
1
Викладіть в посуд цукровий пісок, манку і дрібку солі. В іншій ємності змішайте курячі яйця з кефіром і содою.
2
Влийте рідкі складові до сухим і добре перемішайте ложкою, викладіть сухофрукти і залиште масу на півгодини, можна довше.
3
Форму для випікання змастіть маслом і присипте манкою, потім перелийте в неї тісто і розрівняйте його. Випікайте в розігрітій до 170-190 градусів духовці близько 45 хвилин.
4
Дістаньте гарячий пиріг і залиште його в формі на пару хвилин, потім перекладіть на тарілку для охолодження. Подавайте маннік вже остиглим.