Маннік класичний
(покроковий рецепт з фото)
Традиційна і улюблена багатьма випічка бажана в кожному будинку. Саме тому настійно рекомендую взяти на замітку цей рецепт, як приготувати маннік класичний. Ідеальний простий маннік.
Хочу поділитися з вами нескладним способом, як приготувати маннік класичний. Це найпростіший пиріг російської кухні. Він виходить ніжним, повітряним і дуже смачним. Перед подачею його можна присипати цукровою пудрою або доповнити глазур'ю, сиропом, згущеним молоком. Коли хочеться спекти щось нескладне до чаю, то маннік - це ідеальний пиріг.
- Манна крупа - 1 Склянка
- Крем - 1 Склянка (можна кефір)
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 120 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка(+ оцет)
- Сіль - 1 щіпка
1. Підготуйте нехитрий набір інгредієнтів, який вам буде потрібно, щоб повторити цей рецепт. Увімкніть духовку, нехай розігрівається до 180 градусів.
2. Манну крупу з'єднайте зі сметаною і залиште хвилин на 10. Тим часом збийте яйця з цукром. Додайте вершкове масло, сіль і гашену оцтом або соком лимона соду.
3. Викладіть манку зі сметаною, перемішайте. Поступово додавайте борошно, збиваючи тісто. Доведіть його до необхідної, досить густий (але не щільною) консистенції. Для аромату можна додати дрібку ваніліну або цедру лимона, наприклад.
4. Коли тісто буде готове, викладіть його у жароміцних форму, змащену маслом, і відправте в духовку.
5. Запікайте маннік від 30 до 50 хвилин, в залежності від розміру форми. Пиріг повинен підрум'янитися, а тісто - добре пропектися (перевіряйте сірником). Приємного чаювання!