Маннік класичний на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Питання "як приготувати маннік класичний на молоці? " цікавить багатьох, тому що це смачна, оригінальна за смаком і нескладна випічка. Є багато варіантів, а я ділюся своїм рецептом для вас.
У нашій родині маннік чергову страву, і готується він дуже швидко. Пиріг настільки простий і легкий в приготуванні, що впорається з ним навіть початківець поварчук. З манкою бісквіт виходить не таким примхливим, як з борошном, і пиріг завжди добре піднімається. Додайте в маннік ягоди, фрукти і десерт заграє новими смаками.
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Крупа манна - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця курячі - 2 штуки
- Молоко - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Сода - 0.5 чайних ложки
- Лимонна кислота - 1/2 чайних ложки
- Варення - 5 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 2 чайних ложки
Візьміть глибоку ємність, всипте цукор і розбийте яйця, добре змішайте міксером. Цукор повинен повністю розчинитися.
Додайте злегка підігріте молоко і всипте манку, Переміщення. Накрийте рушником і залиште на 30 хвилин для того, щоб манка набухла.
Через 30 хвилин додайте розтоплене масло, додайте дрібку солі і ванільний цукор, додайте соду і лимонну кислоту, перемішайте.
Порційно просійте в ємність борошно і перемішайте в однорідну масу, щоб не було грудочок.
Змастіть форму для випікання маслом і злегка присипте манною крупою.
Тісто вливайте в форму, розподіливши по всій поверхні, поверх тесту викладайте варення.
Випікайте маннік в розігрітій духовці на 180 градусів протягом 35-40 хвилин.