Манник на майонезе
(покроковий рецепт з фото)
Манник - універсальна домашня випічка, його можна пекти на будь-якій основі, навіть на майонезі. До того ж, мій рецепт дозволить "утилізувати" яєчні білки, що залишилися від інших рецептів.
Ще в шкільну пору на уроках праці ми пекли печиво на майонезі. І я вирішила, чому б не спекти на майонезі маннік? До того ж від приготування зефіру залишилися 4 білка, які треба було "утилізувати" . Маннік на майонезі і білках вийшов диво, як хороший. Втім, можна робити такий маннік з використанням звичайних яєць, буде точно не гірше. Як приготувати такий маннік, дивіться в покроковому рецепті.
- Майонез - 250 грам
- Цукор - 150 грам
- Масло рослинне - 70 грам
- Манька - 200 грам
- Борошно - 70 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Лимонна цедра - 2 чайних ложки (суха)
- Сіль - 1 щіпка
- Яєчні білки - 4 штуки
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка (для посипання перед подачею)
- Вершкове масло - 15 грам (для змащування форми перед випічкою)
Підготуйте інгредієнти.
З'єднайте сухі інгредієнти: манку, борошно, лимонну цедру, розпушувач.
У миску викладіть майонез, влийте рослинне масло.
Додайте в миску з майонезом і маслом сухі інгредієнти.
Добре розмішайте, щоб не було грудочок.
У ємність для збивання влийте білки, додайте дрібку солі, збийте до м'яких піків.
Всипте цукор і ще раз збийте.
Викладіть в миску з тестом збиті білки.
Перемішайте за допомогою міксера.
Підготуйте форму для випікання, змастіть вершковим маслом, присипте борошном, надлишки борошна струсіть.
Вилийте тісто у форму, розрівняйте. Випікайте при температурі 180-200 градусів 40-45 хвилин.
Дайте готовому манника трохи охолонути.
Викладіть маннік на тарілку, при бажанні можна присипати цукровою пудрою. Маннік вийшов дуже смачним і ніжним, завдяки використанню рослинного масла він вийшов зовсім не сухий, а вологий, з легким лимонним ароматом.