Рецепт Манник на майонезе фото

Манник на майонезе
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Манька , Майонез
На полуденок
Випічка , Манник
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Манник - універсальна домашня випічка, його можна пекти на будь-якій основі, навіть на майонезі. До того ж, мій рецепт дозволить"утилізувати" яєчні білки, що залишилися від інших рецептів.

Опис приготування:

Ще в шкільну пору на уроках праці ми пекли печиво на майонезі. І я вирішила, чому б не спекти на майонезі маннік? До того ж від приготування зефіру залишилися 4 білка, які треба було"утилізувати" . Маннік на майонезі і білках вийшов диво, як хороший. Втім, можна робити такий маннік з використанням звичайних яєць, буде точно не гірше. Як приготувати такий маннік, дивіться в покроковому рецепті.

  • Майонез - 250 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Масло рослинне - 70 грам
  • Манька - 200 грам
  • Борошно - 70 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Лимонна цедра - 2 чайних ложки (суха)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яєчні білки - 4 штуки
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка (для посипання перед подачею)
  • Вершкове масло - 15 грам (для змащування форми перед випічкою)
манник на майонезе - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
манник на майонезе - фото крок 2
З'єднайте сухі інгредієнти: манку, борошно, лимонну цедру, розпушувач.
манник на майонезе - фото крок 3
У миску викладіть майонез, влийте рослинне масло.
манник на майонезе - фото крок 4
Додайте в миску з майонезом і маслом сухі інгредієнти.
манник на майонезе - фото крок 5
Добре розмішайте, щоб не було грудочок.
манник на майонезе - фото крок 6
У ємність для збивання влийте білки, додайте дрібку солі, збийте до м'яких піків.
манник на майонезе - фото крок 7
Всипте цукор і ще раз збийте.
манник на майонезе - фото крок 8
Викладіть в миску з тестом збиті білки.
манник на майонезе - фото крок 9
Перемішайте за допомогою міксера.
манник на майонезе - фото крок 10
Підготуйте форму для випікання, змастіть вершковим маслом, присипте борошном, надлишки борошна струсіть.
манник на майонезе - фото крок 11
Вилийте тісто у форму, розрівняйте. Випікайте при температурі 180-200 градусів 40-45 хвилин.
манник на майонезе - фото крок 12
Дайте готовому манника трохи охолонути.
манник на майонезе - фото крок 13
Викладіть маннік на тарілку, при бажанні можна присипати цукровою пудрою. Маннік вийшов дуже смачним і ніжним, завдяки використанню рослинного масла він вийшов зовсім не сухий, а вологий, з легким лимонним ароматом.

Схожі рецепти