Булочки на майонезе
(покроковий рецепт з фото)
Булочки вийшли просто невагомі, ніжні і такі смачні! Тісто на майонезі приємне, сприйнятливість, з ним працювати суцільне задоволення. Дивіться, я покажу, як приготувати "булочки на майонезі"!
Для цих булочок потрібно тепле молоко, майонез, вершкове масло і борошно. Кількість цукру не варто зменшувати або збільшувати, справа в тому, що велика кількість цукру не дасть булочок добре піднятися, він перебродить з дріжджами, булочки солодше не стануть, та й смачніше теж. Краще полити зверху їх чимось солоденьким, можна притрусити цукровою пудрою. Хай щастить!
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Майонез - 50 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Дріжджі сухі швидкодіючі - 10 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Молоко тепле - 120 мілілітрів
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка (по бажанню)
- Яйце - 0, 25 штуки (для змазування булочок)
1. Підготуйте продукти, тепле молоко, приступимо!
2. В молоко покладіть дріжджі, цукор, перемішайте і залиште на 5-7 хвилин.
3. Потім додайте розтоплене вершкове масло і майонез, перемішайте.
4. Всипте просіяне борошно, замісіть тісто.
5. Тісто не повинно липнути до рук, але має бути м'яким, пружним. Накрийте його сухою серветкою і приберіть в тепле місце на 1, 5 години для підйому.
6. Притрусіть стіл борошном, качалкою розкачати тісто, товщина від 2 мм до 7 мм, в залежності від бажаного результату. Якщо ви хочете, щоб булочки "вилазили", то розкочуйте товщі, якщо як у мене, то розкочуйте тонко, приблизно 2 мм.
7. Видавлюйте тісто склянкою, складайте навпіл і ще раз навпіл.
8. У силіконові формочки вкладайте по три четвертинки. У мене вийшло 10 булочок. Поставте в тепле місце підходити хвилин на 20, потім змастіть яйцем. Випікайте при 180 градусах хвилин 20-25.
9. Готові булочки притрусіть цукровою пудрою, пробуйте!
10. Булочки на майонезі ніжні і дуже смачні!