Рецепт Пиріг «Зебра» на майонезе фото

Пиріг «Зебра» на майонезе
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Майонез
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Пиріг "зебра" - всім відома і улюблена випічка. Його готують на молоці, кефірі, сметані. Сьогодні я хочу поділитися рецептом "зебри" на майонезе. Пиріг виходить дуже ніжним, м'яким і смачним!

Пиріг "зебра" готується дуже просто і виходить завжди. Майонез збільшує жирність пирога, за рахунок чого він стає більш м'яким і ніжним. Соду гасити оцтом не потрібно, в сметані досить молочної кислоти. Час випікання пирога залежить від вашої духовки.

  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Майонез - 130 грам
  • Крем - 150 грам
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Борошно - 250 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Какао - 1 Ст. Ложка
пиріг
Підготуйте інгредієнти для приготування пирога.
пиріг
У миску розбийте яйця.
пиріг
Всипте цукор і добре збийте віночком з яйцями.
пиріг
Додайте сметану і соду.
пиріг
Викладіть майонез.
пиріг
Додайте розтоплене вершкове масло.
пиріг
Перемішайте всі ці інгредієнти.
пиріг
Всипте борошно.
пиріг
Тісто для пирога готове.
пиріг
Розділити тісто на дві частини. В одну додайте какао-порошок і перемішайте.
пиріг
У форму з пекарської папером викладайте в одну точку світле і темне тісто.
пиріг
Ось така "зебра" виходить.
пиріг
Можна зробити малюнок зверху за допомогою дерев'яної палички, але це не обов'язково.
пиріг
Випікайте пиріг у духовці розігрітій до 170-175 градусів 40-45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою, яка при наколюванні пирога повинна виходити з нього сухий.
пиріг
Готовий пиріг дістаньте з форми і охолодіть. Після наріжте і подавайте до столу. Приємного чаювання!

Схожі рецепти