Пиріг «Зебра» на майонезе
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг "зебра" - всім відома і улюблена випічка. Його готують на молоці, кефірі, сметані. Сьогодні я хочу поділитися рецептом "зебри" на майонезе. Пиріг виходить дуже ніжним, м'яким і смачним!
Пиріг "зебра" готується дуже просто і виходить завжди. Майонез збільшує жирність пирога, за рахунок чого він стає більш м'яким і ніжним. Соду гасити оцтом не потрібно, в сметані досить молочної кислоти. Час випікання пирога залежить від вашої духовки.
- Куряче яйце - 3 штуки
- Майонез - 130 грам
- Крем - 150 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Цукор - 200 грам
- Борошно - 250 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Какао - 1 Ст. Ложка
Підготуйте інгредієнти для приготування пирога.
У миску розбийте яйця.
Всипте цукор і добре збийте віночком з яйцями.
Додайте сметану і соду.
Викладіть майонез.
Додайте розтоплене вершкове масло.
Перемішайте всі ці інгредієнти.
Всипте борошно.
Тісто для пирога готове.
Розділити тісто на дві частини. В одну додайте какао-порошок і перемішайте.
У форму з пекарської папером викладайте в одну точку світле і темне тісто.
Ось така "зебра" виходить.
Можна зробити малюнок зверху за допомогою дерев'яної палички, але це не обов'язково.
Випікайте пиріг у духовці розігрітій до 170-175 градусів 40-45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою, яка при наколюванні пирога повинна виходити з нього сухий.
Готовий пиріг дістаньте з форми і охолодіть. Після наріжте і подавайте до столу. Приємного чаювання!