Рецепт Малиновий зефір фото

Малиновий зефір
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Малина
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок, На святковий стіл
Солодке, Десерти, Зефір

Малиновий зефір - вже саме по собі це словосполучення звучить надзвичайно смачно, не кажучи про те, як це смачно насправді. Готувати малиновий зефір можна зі свіжої або замороженої малини.

Приготувати малиновий зефір не складе особливих труднощів, якщо дотримуватися всіх рекомендацій і проявити трішки терпіння. Результат вас точно порадує!

  • Малина морожена - 300 грам
  • Цукор - 650 грам(400 грам - в сироп, 250 грам - в малинове пюре)
  • Яєчний білок - 1 штука
  • Якщо-якщо - 15 грам
  • Пектин - 2 грами
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
малиновий зефір - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
малиновий зефір - фото крок 2
Злегка пробийте малину блендером, щоб зручніше було перетерти її через сито.
малиновий зефір - фото крок 3
Перетріть малину через сито.
малиновий зефір - фото крок 4
У малинове пюре додайте 2 грама пектину і 50 грам цукру, нагрійте до розчинення цукру, потім остудіть.
малиновий зефір - фото крок 5
Охолоджене малинове пюре перекладіть у велику ємність для збивання, додайте цукор і яєчний білок.
малиновий зефір - фото крок 6
Збивайте малинове пюре з цукром і яєчним білком до стійких піків.
малиновий зефір - фото крок 7
У сотейник додайте цукровий пісок, воду і всипте ага-агар, дайте трохи настоятися. Доведіть до кипіння, варіть сироп 5 хвилин з моменту закипання, готовність визначайте по тому, як застигає крапля сиропу на поверхні столу або при стікання краплі з ложки з'являється "нитку" . Дайте відстоятися бульбашок на сиропі одну хвилину.
малиновий зефір - фото крок 8
Однією рукою тримайте міксер і збивайте, а іншою рукою тонкою цівкою вливайте цукровий сироп в зефірної масу, після чого, збивайте поки маса не почне стабілізуватися і на її поверхні не будуть залишатися чіткі лінії від міксера.
малиновий зефір - фото крок 9
Перекладіть зефірної масу в кондитерський мішок з насадкою "зірка" і відсадити зефір на пергаментні листи, які слід підготувати заздалегідь. Виходить три таких листа.
малиновий зефір - фото крок 10
Приблизно через 10 годин присипте зефір цукровою пудрою і скріпіть попарно, працювати краще в рукавичках.
малиновий зефір - фото крок 11
Через добу малиновий зефір повністю готовий до вживання, налити чай, кави і насолоджуйтеся незвичайним смаком. Це блаженство!

Схожі рецепти