Рецепт Малиновий зефір фото

Малиновий зефір
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Малина
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок , На святковий стіл
Солодке , Десерти , Зефір
Кількість порцій: 25
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Малиновий зефір - вже саме по собі це словосполучення звучить надзвичайно смачно, не кажучи про те, як це смачно насправді. Готувати малиновий зефір можна зі свіжої або замороженої малини.

Опис приготування:

Приготувати малиновий зефір не складе особливих труднощів, якщо дотримуватися всіх рекомендацій і проявити трішки терпіння. Результат вас точно порадує!

  • Малина морожена - 300 грам
  • Цукор - 650 грам(400 грам - в сироп, 250 грам - в малинове пюре)
  • Яєчний білок - 1 штука
  • Якщо-якщо - 15 грам
  • Пектин - 2 грами
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
малиновий зефір - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
малиновий зефір - фото крок 2
Злегка пробийте малину блендером, щоб зручніше було перетерти її через сито.
малиновий зефір - фото крок 3
Перетріть малину через сито.
малиновий зефір - фото крок 4
У малинове пюре додайте 2 грама пектину і 50 грам цукру, нагрійте до розчинення цукру, потім остудіть.
малиновий зефір - фото крок 5
Охолоджене малинове пюре перекладіть у велику ємність для збивання, додайте цукор і яєчний білок.
малиновий зефір - фото крок 6
Збивайте малинове пюре з цукром і яєчним білком до стійких піків.
малиновий зефір - фото крок 7
У сотейник додайте цукровий пісок, воду і всипте ага-агар, дайте трохи настоятися. Доведіть до кипіння, варіть сироп 5 хвилин з моменту закипання, готовність визначайте по тому, як застигає крапля сиропу на поверхні столу або при стікання краплі з ложки з'являється"нитку" . Дайте відстоятися бульбашок на сиропі одну хвилину.
малиновий зефір - фото крок 8
Однією рукою тримайте міксер і збивайте, а іншою рукою тонкою цівкою вливайте цукровий сироп в зефірної масу, після чого, збивайте поки маса не почне стабілізуватися і на її поверхні не будуть залишатися чіткі лінії від міксера.
малиновий зефір - фото крок 9
Перекладіть зефірної масу в кондитерський мішок з насадкою"зірка" і відсадити зефір на пергаментні листи, які слід підготувати заздалегідь. Виходить три таких листа.
малиновий зефір - фото крок 10
Приблизно через 10 годин присипте зефір цукровою пудрою і скріпіть попарно, працювати краще в рукавичках.
малиновий зефір - фото крок 11
Через добу малиновий зефір повністю готовий до вживання, налити чай, кави і насолоджуйтеся незвичайним смаком. Це блаженство!

Схожі рецепти