Малиновий зефір
(покроковий рецепт з фото)
Малиновий зефір - вже саме по собі це словосполучення звучить надзвичайно смачно, не кажучи про те, як це смачно насправді. Готувати малиновий зефір можна зі свіжої або замороженої малини.
Приготувати малиновий зефір не складе особливих труднощів, якщо дотримуватися всіх рекомендацій і проявити трішки терпіння. Результат вас точно порадує!
- Малина морожена - 300 грам
- Цукор - 650 грам(400 грам - в сироп, 250 грам - в малинове пюре)
- Яєчний білок - 1 штука
- Якщо-якщо - 15 грам
- Пектин - 2 грами
- Вода - 150 мілілітрів
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти.
Злегка пробийте малину блендером, щоб зручніше було перетерти її через сито.
Перетріть малину через сито.
У малинове пюре додайте 2 грама пектину і 50 грам цукру, нагрійте до розчинення цукру, потім остудіть.
Охолоджене малинове пюре перекладіть у велику ємність для збивання, додайте цукор і яєчний білок.
Збивайте малинове пюре з цукром і яєчним білком до стійких піків.
У сотейник додайте цукровий пісок, воду і всипте ага-агар, дайте трохи настоятися. Доведіть до кипіння, варіть сироп 5 хвилин з моменту закипання, готовність визначайте по тому, як застигає крапля сиропу на поверхні столу або при стікання краплі з ложки з'являється "нитку" . Дайте відстоятися бульбашок на сиропі одну хвилину.
Однією рукою тримайте міксер і збивайте, а іншою рукою тонкою цівкою вливайте цукровий сироп в зефірної масу, після чого, збивайте поки маса не почне стабілізуватися і на її поверхні не будуть залишатися чіткі лінії від міксера.
Перекладіть зефірної масу в кондитерський мішок з насадкою "зірка" і відсадити зефір на пергаментні листи, які слід підготувати заздалегідь. Виходить три таких листа.
Приблизно через 10 годин присипте зефір цукровою пудрою і скріпіть попарно, працювати краще в рукавичках.
Через добу малиновий зефір повністю готовий до вживання, налити чай, кави і насолоджуйтеся незвичайним смаком. Це блаженство!