Малиновий зефір
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 25
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Малиновий зефір - вже саме по собі це словосполучення звучить надзвичайно смачно, не кажучи про те, як це смачно насправді. Готувати малиновий зефір можна зі свіжої або замороженої малини.
Опис приготування:
Приготувати малиновий зефір не складе особливих труднощів, якщо дотримуватися всіх рекомендацій і проявити трішки терпіння. Результат вас точно порадує!
- Малина морожена - 300 грам
- Цукор - 650 грам(400 грам - в сироп, 250 грам - в малинове пюре)
- Яєчний білок - 1 штука
- Якщо-якщо - 15 грам
- Пектин - 2 грами
- Вода - 150 мілілітрів
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти.
Злегка пробийте малину блендером, щоб зручніше було перетерти її через сито.
Перетріть малину через сито.
У малинове пюре додайте 2 грама пектину і 50 грам цукру, нагрійте до розчинення цукру, потім остудіть.
Охолоджене малинове пюре перекладіть у велику ємність для збивання, додайте цукор і яєчний білок.
Збивайте малинове пюре з цукром і яєчним білком до стійких піків.
У сотейник додайте цукровий пісок, воду і всипте ага-агар, дайте трохи настоятися. Доведіть до кипіння, варіть сироп 5 хвилин з моменту закипання, готовність визначайте по тому, як застигає крапля сиропу на поверхні столу або при стікання краплі з ложки з'являється"нитку" . Дайте відстоятися бульбашок на сиропі одну хвилину.
Однією рукою тримайте міксер і збивайте, а іншою рукою тонкою цівкою вливайте цукровий сироп в зефірної масу, після чого, збивайте поки маса не почне стабілізуватися і на її поверхні не будуть залишатися чіткі лінії від міксера.
Перекладіть зефірної масу в кондитерський мішок з насадкою"зірка" і відсадити зефір на пергаментні листи, які слід підготувати заздалегідь. Виходить три таких листа.
Приблизно через 10 годин присипте зефір цукровою пудрою і скріпіть попарно, працювати краще в рукавичках.
Через добу малиновий зефір повністю готовий до вживання, налити чай, кави і насолоджуйтеся незвичайним смаком. Це блаженство!