Малинове печиво
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів солоденького пропоную досить простий, але дуже апетитний рецепт приготування малинового печива. Хрустке, смачне з ніжною начинкою - просто пальчики оближеш.
Рецепт приготування малинового печива розрахований не тільки на варення, використовувати можна також і свіжу ягоду, попередньо розім'явши її виделкою, наприклад. Можна додати малину прямо в тісто, проте печиво в такому випадку вийде більш темного кольору.
- Борошно - 300 грам
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 70-100 грам
- Яйце - 1 штука
- Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки
- Малинове варення - За смаком
1. У невелику мисочку насамперед просіяти борошно і розпушувач. Як слід перемішати віночком і відставити убік. Розм'якшене вершкове масло з'єднати з цукром і почати збивати. Додати яйце і ванільний (ще в рецепт приготування малинового печива прекрасно підійде мигдальний) екстракт і збивати до однорідної консистенції.
2. Потім поступово додати борошняну суміш, вимішуючи однорідне тісто без грудочок. На це може піти деякий час, але тісто має бути м'яким і повітряним.
3. З варенням все досить просто, а ось свіжі ягоди краще з'єднати з цукром і протерти через сито. Можна додати також їх і цілком при бажанні. В цей простий рецепт малинового печива можна використовувати і заморожені ягоди, уваривши їх трохи на повільному вогні з цукром.
4. Деко застелити пергаментом для випічки. Тісто розділити на невеликі кульки, в центрі яких зробити поглиблення. Акуратно помістити туди малину так, щоб вона не витікала.
5. Коли все печеньки готові їх можна відправити в розігріту духовку і випікати при середній температурі близько 20 хвилин.
6. Не потрібно чекати поки верх сильно зарум'яниться, інакше малинове печиво в домашніх умовах може бути сухуватим. Після приготування його потрібно як слід остудити, а потім можна подавати до столу, присипавши цукровою пудрою, наприклад.