Малинове тістечко
(покроковий рецепт з фото)
Намічається свято і ви хочете здивувати гостей і близьких вишуканим десертом? Пропоную взяти на замітку рецепт приготування малинового тістечка - неймовірно апетитного і смачного.
Рецепт приготування малинового тістечка не можна назвати простим, однак результат перевершить ваші найсміливіші очікування.
1. Для початку необхідно спекти бісквіт. Вибирайте будь-який перевірений варіант і випікайте тонкий корж на деку. Тісто при бажанні можна розділити на дві частини і в одну додати какао - це зробить тістечко ще красивішим.
2. Готовий бісквіт потрібно остудити (найкраще залишити його на ніч).
3. Малину висипати в невелику каструльку і додати цукор. Надіслати на повільний вогонь і проварити трохи.
4. Тим часом окремо замочити в теплій воді желатин і дати йому набрякнути.
5. Малину зняти вогню і остудити. Акуратно протерти через сито, щоб прибрати всі кісточки.
6. Вершки потрібно збити віночком або міксером до м'яких піків.
7. Набряклий желатин додати до протертої малині і як слід перемішати.
8. Потім додати вершки і ще раз перемішати до однорідної консистенції.
9. Щоб зробити малинове тістечко в домашніх умовах ресторанного зразка знадобляться невеликі чарочки або чашечки. Розлити по ним приготоване суфле і залишити його до повного застигання.
10. З бісквіта цими ж формочками вирізати невеликі кружальця. Викласти, чергуючи білий і темний корж, а зверху акуратно розмістити суфле. Щоб воно добре вийшло з форми, можна опустити її на секунду в окріп і відразу перевернути на корж.
Прикрасити малинове тістечко можна свіжими ягідками і відразу подавати до столу.
- Бісквіт - 2 штуки
- Малина - 200 грам
- Цукор - За смаком
- Желатин - 11 грам
- Вершки - 250 мілілітрів
1. Для початку необхідно спекти бісквіт. Вибирайте будь-який перевірений варіант і випікайте тонкий корж на деку. Тісто при бажанні можна розділити на дві частини і в одну додати какао - це зробить тістечко ще красивішим.
2. Готовий бісквіт потрібно остудити (найкраще залишити його на ніч).
3. Малину висипати в невелику каструльку і додати цукор. Надіслати на повільний вогонь і проварити трохи.
4. Тим часом окремо замочити в теплій воді желатин і дати йому набрякнути.
5. Малину зняти вогню і остудити. Акуратно протерти через сито, щоб прибрати всі кісточки.
6. Вершки потрібно збити віночком або міксером до м'яких піків.
7. Набряклий желатин додати до протертої малині і як слід перемішати.
8. Потім додати вершки і ще раз перемішати до однорідної консистенції.
9. Щоб зробити малинове тістечко в домашніх умовах ресторанного зразка знадобляться невеликі чарочки або чашечки. Розлити по ним приготоване суфле і залишити його до повного застигання.
10. З бісквіта цими ж формочками вирізати невеликі кружальця. Викласти, чергуючи білий і темний корж, а зверху акуратно розмістити суфле. Щоб воно добре вийшло з форми, можна опустити її на секунду в окріп і відразу перевернути на корж.
Прикрасити малинове тістечко можна свіжими ягідками і відразу подавати до столу.