Маленькі кексики
(покроковий рецепт з фото)
Невеликі кексики дуже добре виглядають на столі. Їх зручно їсти, можна прикрашати на свій розсуд. У цьому рецепті використовується мигдаль, який надає тісту незабутній смак і аромат.
Спробуйте приготувати ці смачні кексики, які можна подати до чаю або кави. Також їх зручно брати з собою на роботу в школу або пікнік. Відмінний солодкий перекус завжди буде з вами. Щоб дізнатися, як приготувати маленькі кексики, прочитайте цей рецепт.
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор коричневий - 120 грам
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 120 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Розпушувач тіста - 10 грам
- Мигдаль мелений - 40 грам
Візьміть невелику піалку і всипте в неї коричневий цукор. Потім розтопіть на водяній бані вершкове масло і влийте його до цукру. Ретельно розітріть інгредієнти.
По одному вбивайте в миску сирі курячі яйця. Після кожного ретельно збивайте його віночком або міксером на середній швидкості.
Додайте в миску до інгредієнтів мелений мигдаль. Його можна приготувати самостійно, а можна купити вже готову мигдалеву борошно в магазині.
Ретельно перемішайте інгредієнти. Борошно просійте через сито кілька разів і введіть її частинами до решти продуктів. Замісити тісто, яке за консистенцією повинно нагадувати сметану.
Викладіть тісто в формочки для кексів, заповнивши їх на дві третини. Потім розігрійте духовку до двохсот градусів і запікайте в ній кекси близько п'ятнадцяти хвилин.